-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV: karščio banga Europoje rodo būtinybę veikti dėl klimato

JAV prezidento Joe Bideno administracija antradienį sakė, kad rekordiniai karščiai Europoje rodo būtinybę imtis veiksmų dėl klimato kaitos, ir pažadėjo atlikti savąją darbo dalį nepaisant teisminių ir teisėkūros nesėkmių.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

„Grėsmingos perspėjimus, manau, patvirtina šiuo metu mūsų patiriamos orų sistemos“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as, Didžiojoje Britanijoje pirmą kartą užfiksavus 40 Celsijaus laipsnių oro temperatūrą.

„Mes įsipareigoję pasinaudoti šiuo momentu ir daryti visa, ką galime, taip pat pasauliniu lygiu, kad šis lemiamas dešimtmetis nepraeitų mums nesiėmus deramų veiksmų“, – reporteriams sakė N.Price'as.

„Esame visiškai pajėgūs pasiekti mums iškeltus tikslus“, – sakė jis.

J.Bidenas apie klimato kaitą turi pakalbėti trečiadienį lankydamasis Masačusetse, kelios dienos po Joe Manchino – demokrato iš daug anglių išgaunančios Vakarų Virdžinijos, kurio balsas Senate yra labai svarbus – pareiškimo, kad jis nepalaikys svarbaus klimato įstatymo. Tai tikriausiai reiškia, kad įstatymo projektas Senate, kur jėgos pasiskirsčiusios vienodai, yra pasmerktas.

2020-aisias rinkimuose įveikęs klimato kaitą skeptiškai vertinantį Donaldą Trumpą, J.Bidenas smarkiai padidino JAV – didžiausios pasaulio ekonomikos ir antros pagal taršą šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis (ŠESD) šalies – ambicijas.

Jungtinės Valstijos pernai JT pateiktame dokumente pagal Paryžiaus susitarimus nurodė, kad iki 2030 metų taršą sumažins 50–52 procentais, palyginti su tarša 2005-aisiais.

Specialusis pasiuntinys klimato kaitos klausimams Johnas Kerry naujienų agentūrai AFP šį mėnesį sakė, kad JAV siekia užsibrėžto tikslo nepaisydamos ankstesnio smūgio, kai Aukščiausiasis Teismas, kuriame dabar dominuoja D.Trumpo paskirti konservatyvios pakraipos teisėjai, apribojo vyriausybės galias reguliuoti taršą anglies junginiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius