Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pajėgos atakavo Libijos laivus

JAV karo lėktuvai ir eskadrinis minininkas atakavo tris ginkluotus Libijos laivus, gavę pranešimų, kad jie „nesirinkdami šaudė į komercinius laivus“ šiaurės vakariniame Misratos uoste, antradienį pranešė JAV ginkluotųjų pajėgų Afrikos štabas.
JAV pajėgos atakavo Libijos laivus.
JAV pajėgos atakavo Libijos laivus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„JAV Karo laivyno jūrų patruliavimo lėktuvas P-3C, JAV Oro pajėgų atakos lėktuvas “A-10 Thunderbolt„ ir valdomosiomis raketomis ginkluotas eskadrinis minininkas “USS Barry„ atakavo Libijos pakrančių sargybos laivą “Vittoria„ ir du mažesnius laivus“ pirmadienio vakarą, sakoma kariškių pranešime.

Štabas, kuris yra įsikūręs Vokietijos pietvakariniame Štutgarto mieste, nurodė gavęs „patvirtintų pranešimų“, kad Libijos laivai atakuoja komercinius laivus Misratoje.

„Netoli uosto buvo stebima daug sprogimų, dėl kurių 12 metrų ilgio (Libijos) patrulinis laivas tapo neveiksnus ir buvo priverstas užplaukti ant kranto“, – sakoma pranešime, kuriame turimas omenyje „Vittoria“.

JAV kariškiai pridūrė, kad lėktuvas „A-10 Thunderbolt“ apšaudė du mažesnius Libijos laivus, iš kurių vienas buvo sunaikintas, o kitą įgula buvo priversta palikti.

Šią ataką JAV pajėgos įvykdė dalyvaudamos Jungtinių Tautų sankcionuotoje misijoje, siekiant apsaugoti Libijos civilius gyventojus, nurodė štabas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius