-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV paskelbė sankcijų Kinijos ir Rusijos įmonėms už sandorius su Iranu

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė naujų ekonominių sankcijų kelioms Kinijos ir Rusijos bendrovėms, Vašingtono laikomoms rėmusiomis Irano raketų programos plėtrą.
Mike'as Pompeo
Mike'as Pompeo / „Scanpix“/AP nuotr.

Šios keturios įmonės kaltinamos „perdavusios jautrių technologijų ir prekių Irano raketų programai“, todėl dvejiems metams bus suvaržyta jų galimybė gauti JAV vyriausybės pagalbą ir apribotos eksporto galimybės, sakoma valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo pranešime.

Trečiadienį įvestos sankcijos bus taikomos Kinijoje įsikūrusioms bendrovėms „Chengdu Best New Materials“ ir „Zibo Elim Trade“, taip pat Rusijoje įsikūrusioms „Nilco Group“ ir „Elecon“.

„Toliau dirbsime, kad trikdytume Irano pastangas plėtoti raketas, ir naudosimės sankcijų tarnybomis, kad nustatytume užsienio tiekėjus, tokius kaip šie subjektai KLR (Kinijos Liaudies Respublikoje) ir Rusijoje, aprūpinę Iraną su raketomis susijusiomis medžiagomis ir technologijomis“, pridūrė M.Pompeo.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas 2018 metais išvedė savo šalį iš daugiašalio susitarimo su Iranu dėl Teherano branduolinės programos. Ši sutartis buvo sudaryta trejais metais anksčiau, vadovaujant tuomečiam prezidentui Barackui Obamai.

Nuo to laiko D.Trumpas atnaujino skaudžias sankcijas šiitiškai respublikai, vykdydamas prieš Teheraną nukreiptą „didžiausio spaudimo“ kampaniją.

D.Trumpo administracija taip pat demonstravo ryžtą imtis priemonių prieš bet kurią kitą šalį arba bendrovę, nesilaikančią Vašingtono politikos Irano atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius