Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV per bepiločio orlaivio smūgį Afganistane nukovė „Al Qaeda“ lyderį Aymaną al Zawahiri

Jungtinės Valstijos per bepiločio orlaivio smūgį nukovė „al Qaeda“ lyderį Aymaną al Zawahiri, praneša CNN, remdamasi savo šaltiniais.

A.al Zawahiri, kuriam ką tik sukako 71 metai, išliko matomu tarptautiniu teroristinės grupuotės simboliu, praėjus 11 metų po to, kai JAV nukovė Osamą bin Ladeną. Vienu metu jis buvo O.bin Ladeno asmeninis gydytojas.

JAV vyriausybė oficialiai dar nepatvirtino jo mirties. JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį vakare vietos laiku kalbės apie „sėkmingą antiteroristinę operaciją“ prieš „Al Qaeda“ Afganistane, pranešė Baltieji rūmai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Osama bin Ladenas ir Aymanas al Zawahiri
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Osama bin Ladenas ir Aymanas al Zawahiri

„Savaitgalį Jungtinės Valstijos surengė kovos su terorizmu operaciją prieš svarbų „Al Qaeda“ taikinį Afganistane. Operacija buvo sėkminga, civilių aukų nebuvo“, – sakė aukštas prezidento administracijos pareigūnas.

J.Bidenas, kurio testas dėl COVID-19 pirmadienį buvo teigiamas, nes jis kovoja su atsinaujinusiu viruso atveju, kalbės lauke iš Baltųjų rūmų Mėlynojo kambario balkono.

Pasak laikraščio „The New York Times“, A.al Zawahiri yra kilęs iš garsios egiptiečių šeimos. Jo senelis Rabia'a al Zawahiri buvo Kairo al Azharo universiteto imamas. Kitas jo giminaitis, Abdelis Rahmanas Azzamas buvo pirmasis Arabų lygos sekretorius.

JAV valstybės departamentas yra pasiūlęs iki 25 mln. dolerių atlygį už informaciją, padėsiančią sulaikyti A.al Zavahiri.

Jungtinių Tautų 2021 m. birželio mėn. ataskaitoje teigiama, kad jis yra kažkur Afganistano ir Pakistano pasienio regione ir kad jo sveikata gali būti pašlijusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius