Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

JAV, Pietų Korėja ir Japonija įvedė naujų sankcijų Šiaurės Korėjai

Jungtinės Valstijos, Japonija ir Pietų Korėja, reaguodamos į Pchenjano pastarojo metų raketų bandymų virtinę, įvedė naujų sankcijų Šiaurės Korėjos fiziniams ir juridiniams asmenims.
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas / „Consolidated News Photos“/„Picture-Alliance“/„Scanpix“

Vašingtono sankcijomis, apie kurias paskelbta ketvirtadienį, įšaldomas bet koks trijų Šiaurės Korėjos pareigūnų turtas Jungtinėse Valstijose. Didele dalimi tai simbolinis žingsnis.

JAV Iždo departamentas taip pat pagrasino sankcijomis visiems, kas turės reikalų su Šiaurės Korėjos pareigūnais Jon Il Ho, Yu Jinu ir Kim Su Gilu, tiesiogiai dalyvaujančiais kuriant ginklus.

Naujausi Šiaurės Korėjos raketų paleidimai, įskaitant tarpžemyninės balistinės raketos, galinčios pataikyti į JAV žemyninę dalį, bandymą, „kelia rimtą grėsmę regiono ir viso pasaulio saugumui“, pareiškime teigė valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Pasak jo, sankcijos „pabrėžia mūsų tvirtą pasiryžimą skatinti atskaitomybę reaguojant į Pchenjano balistinių raketų paleidimo tempą, mastą ir apimtį“.

A.Blinkenas pridūrė, kad šių veiksmų buvo imtasi koordinuojant veiksmus su JAV sąjungininkėmis Pietų Korėja ir Japonija, ir pažymėjo, kad balandį Europos Sąjunga ėmėsi panašių priemonių minėtų trijų asmenų atžvilgiu.

Penktadienį Tokijas ir Seulas taip pat paskelbė apie naujas sankcijas.

Pietų Korėja pranešė, kad jos sankcijos bus taikomos septyniems asmenims, įskaitant po vieną Taivano ir Singapūro pilietį, ir aštuonioms bendrovėms.

Jie „prisidėjo prie Šiaurės Korėjos branduolinių ir raketinių ginklų kūrimo ir (ligšiol galiojusių) sankcijų vengimo“, sakoma Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Ministerija pridūrė, kad visiems jiems jau taikomos JAV sankcijos, o naujaisiais Pietų Korėjos apribojimais tikimasi „įspėti šalies ir tarptautinę bendruomenę apie sandorių su šiomis įmonėmis riziką“.

Japonija pareiškė, kad reaguodama į Pchenjano „provokacinius veiksmus“ įšaldo trijų Šiaurės Korėjos grupių – „Korea Haegumgang Trading Corp“, „Korea Namgang Trading Corp“ ir „Lazarus Group“ – ir vieno asmens, Kim Su Ilo, turtą.

Jungtinės Valstijos išreiškė nusivylimą, kad Kinija, artimiausia Šiaurės Korėjos sąjungininkė, ir Rusija blokuoja pastangas Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje įvesti griežtesnes sankcijas Pchenjanui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius