Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pradėjo Panama Papers atskleistų faktų tyrimą – laukia šimtai bylų

Komentuodamas Panama Papers sukeltą pasaulinio masto skandalą JAV prezidentas Barackas Obama pabrėžė, kad mokesčių vengimas yra globali problema. Antradienį paaiškėjo, kad JAV ketina imtis tyrimo, kuris aiškinsis dokumentuose minimų asmenų veiklą ofšoruose.
JAV prezidentas Barackas Obama
JAV prezidentas Barackas Obama / „Scanpix“/AP nuotr.

JAV Manhatano teisininkas Preetas Bharara pareiškė, kad imsis inicijuoti plataus masto tyrimą, kuris galiausiai virstų byla. Jis jau susisiekė su Tarptautiniu tiriamosios žurnalistikos konsorciumu (ICIJ) ir paprašė informacijos, kuri padėtų išsiaiškinti JAV piliečių galimus nusikaltimus.

Panama Papers atskleidė daugiau nei 11 milijonų dokumentų, kuriuose užfiksuota įvairių juridinių asmenų veikla ofšoruose ir mokesčių slėpimui palankiose vietose.

P.Bhararos teigimu, šiuo metu tyrime figūruoja 200 amerikiečių pavardės. Panama Papers tyrimas jau palietė įvairius politikos, verslo, sporto ir pramogų pasaulio elito atstovus.

Skandalo prispaustas atsistatydino Islandijos premjeras, o Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Davidas Cameronas iki šiol turi aiškintis dėl jo tėvo ofšoriniame fonde slėptų lėšų.

JAV prezidentas Barackas Obama taip pat atkreipė dėmesį į Panama Papers, pripažindamas, kad mokesčių slėpimas yra sunkiai nugalima problema bei primindamas, kad visi valstybės piliečiai turėtų jausti pareigą įnešti sąžiningą savo indėlį bendrajam gėriui.

Jo teigimu, Panama Papers parodė, kaip turtingiausi pasaulio žmonės pasinaudoja įstatymų spragomis, kad nuslėptų savo turto dydį ir išvengtų mokesčių.

„Dauguma šių spragų labiausiai pažeidžia vidurinės klasės šeimų interesus, nes tos prarastos biudžeto pajamos turi būti kažkaip kompensuotos“, – kalbėjo B.Obama, palaikydamas tyrimo idėją.

Daugiau Panama Papers atskleistos informacijos galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius