Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV saugumo departamentas prašo Pentagono pratęsti misiją pasienyje su Meksika

JAV krašto saugumo departamentas (DHS) penktadienį paprašė Pentagono pratęsti iki kitų metų JAV ir Meksikos pasienyje karių dislokavimą.
Migrantai Meksikos pasienio mieste Tichuanoje patinka toli gražu ne visiems vietos gyventojams
Migrantai Meksikos pasienio mieste Tichuanoje patinka toli gražu ne visiems vietos gyventojams / „Scanpix“/AP nuotr.

Apie 5 600 reguliariųjų pajėgų kariškių padeda pasieniečiams saugoti sieną. Šią kontroversišką misiją prieš lapkritį vykusius kadencijos vidurio rinkimus sankcionavo prezidentas Donaldas Trumpas.

Buvo numatyta, kad kariai saugos pasienį iki gruodžio 15-osios dėl „tebekylančios grėsmės“, bet dabar dislokavimo terminas gali būti pratęstas iki sausio 31-osios, pareiškime nurodė DHS atstovė Katie Waldman

„Šis prašymas pagerintų paramą (pasieniečiams), siekiant užsitikrinti, kad ji atitiktų dabartinę padėtį, misijos pobūdį ir CPB (Muitinės ir sienos apsaugos agentūros) veiklos reikalavimus“, – pabrėžė ji.

Pentagono atstovas pulkininkas leitenantas Jamie Davisas savo ruožtu informavo, kad Gynybos departamentas vis dar nagrinėja prašymą, todėl negalėjo iš karto duoti atsakymą DHS.

Prie pasienyje dislokuotų 5 600 reguliariųjų pajėgų kariškių prisijungė dar apie 2 100 Nacionalinės gvardijos karių.

Jiems pavesta padėti sunkumų patiriantiems pasieniečiams neįsileisti dideles migrantų grupes – vadinamuosius „karavanus“.

Prezidento kritikai vadina sprendimą nusiųsti kareivius politiniu triuku, kurio buvo imtasi prieš pačius lapkričio 6-ąją įvykusius rinkimus.

Daugiau nei mėnesį iš Hondūro iki Amerikos sienos keliavę daugiau kaip 6 tūkst. migrantų, įskaitant moteris ir vaikus, šiuo metu gyvena Tichuanoje įrengtoje stovykloje, tikėdamiesi gauti prieglobstį Jungtinėse Valstijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius