Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Senatas patvirtino naują krašto saugumo sekretorę

JAV Senatas naująja krašto saugumo sekretore antradienį patvirtino Kirstjen Nielsen, turėsiančią užtikrinti, kad būtų įgyvendinamos prezidento Donaldo Trumpo administracijos griežtos imigracijos politikos priemonė.
Kirstjen Nielsen
Kirstjen Nielsen / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

K.Nielsen laikoma Baltųjų rūmų administracijos vadovo Johno Kelly aplinkos žmogumi. Pastarasis tapo pirmuoju D.Trumpo administracijos Krašto saugumo departamento (KSD) sekretoriumi, bet liepos pabaigoje turėjo perimti Baltųjų rūmų administracijos vadovo pareigas tikintis, kad jis grąžins drausmę į Baltuosius rūmus.

Teisininko išsilavinimą įgijusi 45 metų K.Nielsen ne vienerius metus dirba nacionalinio saugumo srityje.

Prezidento George'o W.Busho administracijos laikais ji buvo atsakinga už KSD Transporto saugumo administracijos teisėkūros politiką, taip pat buvo G. W. Busho patarėja krašto saugumo klausimais.

Vėliau ji vadovavo savo pačios įsteigtai rizikos ir saugumo valdymo konsultacinei įmonei „Sunesis Consulting“.

K.Nielsen Krašto saugumo departamente buvo J.F.Kelly vyriausioji patarėja. Ji kartu su buvusiu viršininku atėjo dirbti į Baltuosius rūmus ir tapo administracijos vadovo pirmąja pavaduotoja.

K.Nielsen apibūdinama kaip atkakli ir dalykiška, bet jai trūksta patirties vadovauti tokiai milžiniškai organizacijai kaip ši 240 tūkst. darbuotojų turinti valdyba.

K.Nielsen apibūdinama kaip atkakli ir dalykiška, bet jai trūksta patirties vadovauti tokiai milžiniškai organizacijai kaip ši 240 tūkst. darbuotojų turinti valdyba.

KSD atsakingas už įvairius saugumo klausimus, susijusius su imigracija, kibernetiniu saugumu, terorizmo pavojumi ir pagalba nelaimių atveju.

Senatoriai K.Nielsen kandidatūrą patvirtino 62 balsais prieš 37.

K.Nielsen pareigos patvirtintos tą pačią dieną, kai KSD pranešė apie reikšmingą pasiekimą – stipriai sumažintą neteisėtą imigraciją per pietinę šalies sieną ir suimtus bei iš šalies išsiųstus teistus atvykėlius.

KSD sako, kad per pirmuosius devynis D.Trumpo administracijos valdymo mėnesius suimtų neteisėtų imigrantų skaičius išaugo 40 procentų, o dėl griežtesnės sienos apsaugos smarkiai sumažėjo ją nelegaliai kertančių asmenų.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Donaldas Trumpas

D.Trumpas yra paliepęs Krašto saugumo departamentui rūpintis, kad prie sienos su Meksika būtų įrengta patikima fizinė tvora.

Tačiau J.Kelly ir K.Nielsen yra sakę, kad statyti tvorą palei visą 3 200 km ilgio sieną su Meksika būtų netinkamas sprendimas ir kad tuo pačiu reikėtų papildomų priemonių, kaip antai, elektroninio stebėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius