-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 03

JAV siekia išsiųsti „Wagner“ samdinius iš Sudano ir Libijos: grupuotės tikslas – remti Rusijos interesus

Jungtinės Valstijos padidino spaudimą Artimųjų Rytų sąjungininkams, kad šie išsiųstų „Wagner“ grupę, glaudžiai susijusią su Rusijos prezidentu, iš chaoso apimtos Libijos ir Sudano, kur ji pastaraisiais metais išplėtė savo veiklą, naujienų agentūrai AP sakė regiono pareigūnai.
„Wagner“ simbolis
„Wagner“ simbolis / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Pareigūnų aprašytos JAV pastangos dedamos tuo metu, kai prezidento Joe Bideno administracija imasi plataus masto veiksmų prieš samdinių grupę. Pastaraisiais mėnesiais JAV pritaikė naujas sankcijas „Wagner“ grupei dėl jos didėjančio vaidmens Rusijos kare Ukrainoje.

Grupė priklauso Rusijos oligarchui Jevgenijui Prigožinui, artimam Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkui. Pentagonas ją apibūdino kaip Rusijos gynybos ministerijos surogatą. Kremlius neigia bet kokias sąsajas.

Pasak daugiau nei dešimties Libijos, Sudano ir Egipto pareigūnų, kalbėjusių su anonimiškumo sąlyga, J.Bideno administracija kartu su regiono galingosiomis valstybėmis, Egiptu ir Jungtiniais Arabų Emyratais, kelis mėnesius siekė daryti spaudimą Sudano ir Libijos kariniams vadovams, kad šie nutrauktų ryšius su grupuote.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius