Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV svarsto smarkiai išplėsti Ukrainos pajėgų mokymą: mokytų sudėtingesnės mūšio taktikos

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidento Joe Bideno administracija svarsto galimybę smarkiai išplėsti JAV kariuomenės rengiamus mokymus Ukrainos pajėgoms, įskaitant iki 2500 Ukrainos karių per mėnesį apmokymą JAV bazėje Vokietijoje, teigia keli JAV pareigūnai.
Ukrainos kariai fronto linijoje prie Bachmuto
Ukrainos kariai fronto linijoje prie Bachmuto / „AFP“/„Scanpix“

Jei šis pasiūlymas būtų priimtas, gerokai padidėtų ne tik JAV rengiamų ukrainiečių skaičius, bet ir jų mokymo pobūdis, skelbia CNN. Nuo karo pradžios vasario mėnesį JAV apmoko tik kelis tūkstančius ukrainiečių karių, daugiausia nedidelėmis grupėmis, dirbti su konkrečiomis ginklų sistemomis.

Pagal naująją programą JAV pradėtų mokyti daug didesnes ukrainiečių karių grupes sudėtingesnės mūšio lauko taktikos, įskaitant tai, kaip koordinuoti pėstininkų manevrus su artilerijos parama – „daug intensyvesnių ir išsamesnių“ mokymų nei tie, kuriuos Ukraina gauna Lenkijoje ar Jungtinėje Karalystėje, teigia vienas su pasiūlymu supažindintas šaltinis.

Pasiūlymą, kuris buvo pateiktas Ukrainos prašymu, administracija vis dar svarsto tarpžinybiniu lygmeniu. Žinia apie jo egzistavimą pasirodė praėjus daugiau nei devyniems mėnesiams po Rusijos invazijos į Ukrainą ir prasidėjus žiemai, kuri, kaip tikimasi, sulėtins karines operacijas.

Aukšto rango J.Bideno administracijos pareigūnas atsisakė komentuoti planavimo ypatumus, CNN teigdamas, kad „mes nespėliosime apie sprendimus, kurie dar nepriimti, tačiau nuolat ieškome būdų, kaip užtikrinti, kad ukrainiečiai turėtų įgūdžių, reikalingų sėkmingai veikti mūšio lauke, kai Ukraina gina savo teritoriją nuo Rusijos agresijos“.

Kiek lemiamos reikšmės vadinamieji jungtinės ginkluotės mokymai gali turėti mūšio lauke, lieka atviras klausimas, nes karas iš esmės vyko kaip dviejų artilerijos kariuomenių išsekimo karas, CNN sakė Mike'as Kofmanas, Rusijos ir Ukrainos kariuomenių ekspertas iš Karinių jūrų analizės centro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius