Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV švelnins vizų ir šeimų piniginių perlaidų apribojimus Kubai

Jungtinės Valstijos pirmadienį pranešė švelninančios eksprezidento Donaldo Trumpo administracijos laikais įvestus apribojimus kelionėms į Kubą, taip pat šeimų pinigų pervedimui tarp JAV ir komunistinės salos.
Kuba
Kuba / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

„Kubos žmonės susiduria su beprecedente humanitarine krize, o mūsų politika ir toliau bus orientuota į Kubos žmonių įgalinimą, siekiant padėti jiems kurti ateitį be represijų ir ekonominių kančių“, – pareiškė Valstybės departamentas.

Palengvinus Kubai taikomą embargą, bus dažniau išduodamos vizos – be kita ko, ir Havanos konsulate, nors didžioji dalis kelionių dokumentų ir toliau bus gaunami JAV ambasadoje Gajanoje.

Remiantis pareiškimu, šis žingsnis „skatins švietimo ryšius“ tarp abiejų šalių, taip pat sudarys geresnes sąlygas profesiniams tyrimams, įskaitant „paramą platesnei interneto prieigai ir piniginių perlaidų apdorojimo bendrovėms“.

Siekdama padidinti perlaidų srautą, JAV vyriausybė panaikins dabartinį 1 000 JAV dolerių (957 eurų) per ketvirtį limitą kiekvienam siuntėjui. Taip pat bus leidžiama pervesti pinigus, nesusijusius su šeimų poreikiais, siekiant „paremti nepriklausomus Kubos verslininkus“.

Be to, Vašingtonas pažadėjo padidinti leidžiamų skrydžių tarp JAV ir Karibų jūros salos skaičių, taip pat rengti reisus ne tik į Havaną, bet ir į kitus miestus. Taip pat bus leisti kai kurie grupiniai vizitai, kurie šiuo metu yra draudžiami.

Kubos užsienio reikalų ministras Bruno Rodriguezas per „Twitter“ parašė, kad šie sprendimai yra „nedidelis žingsnis teisinga linkme“. Vis tik ministras pabrėžė, kad tai „nekeičia embargo“, taikomo nuo 1962 metų.

„Nei nesėkmingos Jungtinių Valstijų politikos Kubos atžvilgiu tikslai, nei pagrindinės priemonės nesikeičia“, – parašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius