Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV teigia nesudariusi sąlygų dronų smūgiams Rusijos teritorijoje

Jungtinės Valstijos antradienį pareiškė, kad „neįgalino“ ukrainiečių vykdyti smūgių Rusijos teritorijoje. Pranešimas pasirodė po virtinės dronų atakų prieš su kariuomene susijusius objektus Rusijos teritorijos gilumoje.
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas / „Consolidated News Photos“/„Picture-Alliance“/„Scanpix“

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui dėl šių smūgių sušaukus Saugumo tarybos posėdį, Kyjivas tiesiogiai atsakomybės neprisiėmė, bet ir nekritikuoja šio įvykio, per kurį žuvo trys žmonės ir buvo apgadinti tolimojo nuotolio bombonešiai bei naftos rezervuaras, teigiama pranešimuose iš Rusijos.

„Mes nei skatiname, nei įgaliname ukrainiečius smogti Rusijos teritorijoje“, – žurnalistams sakė valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Vašingtonas susilaiko nuo Ukrainos pajėgų aprūpinimo ilgo nuotolio raketomis ATACMS, galinčiomis smogti į Rusijos teritoriją, baimindamasis, kad tai gali sukelti tiesioginę Rusijos ir JAV bei NATO pajėgų konfrontaciją.

Ekspertai mano, kad Ukraina galėjo pati modifikuoti senus sovietinių laikų tolimosios žvalgybos dronus ir pirmadienį nukreipti juos į Kursko, Riazanės ir Saratovo bazes.

Tačiau A.Blinkenas smūgių nekritikuoja.

Pasak jo, Jungtinės Valstijos yra pasiryžusios „užtikrinti, kad jie (Ukraina) kartu su daugeliu kitų partnerių visame pasaulyje turėtų įrangą, kurios jiems reikia apsiginti, apginti savo teritoriją, ginti savo laisvę“.

Visgi JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas antradienį pareiškė, kad JAV nesiima „absoliučiai“ jokių veiksmų, kad sutrukdytų Ukrainai įsigyti savų tolimojo nuotolio atakų pajėgumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius