-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV teisingumo departamentas pradėjo kriminalinį tyrimą dėl R.Muellerio tyrimo

JAV teisingumo departamentas pradėjo kriminalinį tyrimą dėl ankstesnio tyrimo, ar Donaldas Trumpas buvo susimokęs su Rusija per 2016 metų prezidento rinkimus, ketvirtadienį paskelbė JAV žiniasklaida. Kritikų teigimu, tai ženklas, kad D.Trumpas išnaudoja departamentą politiniais tikslais.
Robertas Muelleris
Robertas Muelleris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teisingumo departamento pareigūnai Rusijos tyrimo administracinį patikrinimą perkvalifikavo į kriminalinį tyrimą, remdamasis dviem informuotais šaltiniais pranešė laikraštis „The New York Times“.

Po šio pakeitimo vadovaujantis prokuroras Johnas Durhamas įgijo įgaliojimus šaukti didžiąją žiuri, pateikti kriminalinius kaltinimus, kviesti liudytojus liudyti ir reikalauti perduoti dokumentus.

Sprendimas iš esmės reiškia, kad Teisingumo departamentas pradėjo kriminalinį tyrimą prieš patį save, nors nėra aišku, koks potencialus nusikaltimas tiriamas ir kada šis kriminalinis tyrimas prasidėjo, rašė minėtas laikraštis.

Teisingumo departamentas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti.

D.Trumpas buvo ne kartą užsipuolęs 2016 metais pradėtą tyrimą dėl Rusijos, neigė įtarimus, kad jis buvo susimokęs su Maskva, ir kaltino tyrimo veikėjus išdavyste.

Kovo mėnesį paskelbta specialiojo prokuroro Roberto Muellerio ataskaita parėmė prezidento tvirtinimus, kad jis niekada nebuvo susimokęs su Rusijos žvalgyba, bandžiusia jo naudai paveikti 2016 metų JAV prezidento rinkimus.

Tačiau ši ataskaita, pagrįsta beveik dvejus metus R.Muellerio komandos vykdytomis D.Trumpo aplinkos žmonių apklausomis, akcentavo, kad – priešingai nei teigia respublikonų prezidentas – jis neišteisinamas dėl trukdymo vykdyti teisingumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius