Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV valstybės paslaptis paviešinęs karys oficialiai tapo moterimi

Lytį pasikeitęs JAV karys Chelsea Manning, kuris atlieka 35 metų laisvės atėmimo bausmę dėl didžiulio įslaptintų dokumentų pluošto nutekinimo, teismo dokumentuose turės būti įvardytas kaip moteris arba apibūdinamas niekatrosios giminės terminais, nurodė teisėjai.
Kairėje - Bradley Manningas teisme 2013 metais. Dešinėje - nuotrauka iš 2010 metų, kai jis apsirengęs kaip moteris
Kairėje - Bradley Manningas teisme 2013 metais. Dešinėje - nuotrauka iš 2010 metų, kai jis apsirengęs kaip moteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis sprendimas buvo priimtas praėjus mėnesiui po to, kai JAV kariuomenė atliko precedento savo istorijoje neturintį žingsnį, paskirdama hormonų terapiją Ch.Manning lyčiai pakeisti.

„Ateityje visi oficialūs dokumentai šiame teisme, taip pat visi būsimi šio teismo nurodymai ir sprendimai turės būti arba neutralūs ... arba vartoti moteriškąją giminę“, – sakoma trečiadienį paskelbtame teismo nutarime.

Tačiau „atsižvelgiant į istorinį faktą“, teismas toliau vartos vyriškos giminės formuluotes, naudotas ankstesniuose sprendimuose, įskaitant nuosprendį Ch.Manning byloje.

Chelsea Manning, kuri anksčiau buvo žinoma kaip Bradley Manningas, yra laikoma Fort Levenvorto kariniame kalėjime Kanzase.

„Teismas padarė teisingą išvadą, kad orus Chelsea moteriškumo pripažinimas nėra nereikšmingas reikalas, kaip tai mėgino pavaizduoti vyriausybė“, – sakė advokatas Chase'as Strangio, priklausantis Amerikos pilietinių laisvių sąjungai, kuri prisidėjo prie Ch.Manning gynybos.

27 metų Ch.Manning praeitais metais užsitikrino leidimą būti įvardijama kaip Chelsea, o ne Bradley.

Buvusiam žvalgybos analitikui pernai taip pat leista dėvėti moteriškus apatinius ir atlikti psichoterapijos kursą.

Ch.Manning – tuomet dar kaip Bradley Manningas – buvo nuteista 2013 metų rugpjūtį už šnipinėjimą ir kitus nusikaltimus, kai prisipažino nutekinusi daugiau negu 700 tūkst. įslaptintų dokumentų tinklalapiui „WikiLeaks“, dalyvaudama misijoje Irake.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius