Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV žvalgybos vadovė: Rusija naudoja amuniciją greičiau, nei gali jos pasigaminti

Rusijos pajėgos Ukrainoje naudoja šaudmenis greičiau, nei šalies gynybos pramonė gali juos pakeisti, šeštadienį pareiškė JAV nacionalinės žvalgybos direktorė Avril Haines, skelbia NBC.
Avril Haines
Avril Haines / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusija „gana greitai“ sunaudoja šaudmenis, todėl Maskva ieško pagalbos kitose šalyse, įskaitant Šiaurės Korėją, sakė A.Haines.

Paklausta, kaip greitai Rusija sunaudoja amuniciją, A.Haines atsakė: „Nemanau, kad <...> galiu pateikti tikslius skaičius. Bet gana greitai. Turiu omenyje, kad tai tikrai labai neįprasta“.

„Ir mes manome, kad šiuo metu jie nepajėgūs patys pasigaminti to, ką sunaudoja. Taigi tai bus iššūkis“, – pridūrė ji.

Praėjusį mėnesį Pentagonas pareiškė, kad Rusija per dieną paleidžia 20 000 artilerijos sviedinių, nors mūšio lauke patyrė nemažai nesėkmių. Pritardama ankstesniems Joe Bideno administracijos pareigūnų pareiškimams, A.Haines sakė, kad Rusija tiksliąją amuniciją sunaudoja dar greičiau nei įprastinę amuniciją.

J.Bideno administracija anksčiau teigė, kad Rusija kreipėsi į Šiaurės Korėją, norėdama užsitikrinti daugiau artilerijos amunicijos atsargų. A.Haines teigė, kad Šiaurės Korėjos pagalbos mastas atrodo ribotas, tačiau žvalgybos bendruomenė ir toliau atidžiai jį stebės.

„Nurodėme, kad matome tam tikrą judėjimą, tačiau šiuo metu jis nėra didelis“, – sakė ji apie Šiaurės Korėjos vaidmenį.

A.Haines sakė, kad gresiantis šaudmenų trūkumas yra tik vienas iš daugelio iššūkių, su kuriais susiduria Rusijos kariuomenė, taip pat minėjo psichologines ir logistikos problemas.

Žvalgybos vadovė sakė, kad karo Ukrainoje tempas, atrodo, lėtėja prasidėjus žiemai ir kad abi kariuomenės stengsis persitvarkyti ir persigrupuoti kovoms pavasarį. Tačiau ji sakė, kad žvalgybos bendruomenė „gana skeptiškai vertina“ tai, kad Rusijos pajėgos bus pakankamai pasirengusios kovo mėn. atsinaujinusiems susirėmimams.

Pasak A.Haines, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo „nustebęs“ dėl nuviliančių jo kariuomenės rezultatų po vasario mėnesio invazijos į Ukrainą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

„Manau, kad jis vis geriau informuojamas apie iššūkius, su kuriais susiduria kariuomenė Rusijoje. Tačiau mums vis dar neaišku, ar šiuo metu jis turi išsamų vaizdą, kokie tai iššūkiai“, – sakė A.Haines.

V.Putinas nepakeitė savo politinio tikslo veiksmingai kontroliuoti Ukrainą, tačiau neaišku, ar jis sutiktų su sumažintomis karinėmis ambicijomis, sakė A.Hainesa

„Manau, kad mūsų analitikai sakytų, jog jis gali būti pasirengęs tai padaryti laikinai, manydamas, kad vėliau jis gali grįžti prie šio klausimo“, – sakė ji.

Nors pastarojo meto protestai nekelia rimto iššūkio V.Putino valdžiai, politiniai veikėjai vis dažniau kritikuoja karo eigą Rusijos viduje, o tai, pasak A.Haines, gali turėti įtakos jo sprendimams dėl konflikto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius