Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JK DI savavaldžiams automobiliams startuolis „Wayve“ pritraukė rekordinį finansavimą

Jungtinės Karalystės dirbtinio intelekto (DI) technologijų startuolis „Wayve“, kuriantis autonominio vairavimo sistemas automobiliams, paskelbė pritraukęs rekordinį finansavimą – 1,05 mlrd. JAV dolerių.
 / Lincoln Motor Company/Cover Imag
/ Lincoln Motor Company/Cover Imag

Pagrindiniais investuotojais tapo Japonijos konglomeratas „SoftBank Group“, JAV korporacijos „Nvidia“ ir „Microsoft“, o pastaroji jau yra „Wayve“ dalininkė.

„Dealroom“ paskelbė, šis sandoris yra didžiausias iki šiol lėšų pritraukimas Europos startuolių, orientuotų į DI technologijų kūrimą.

„Wayve“ sėkmė sulaukė JK ministro pirmininko Rishi Sunako (Rišio Sunako) pagyrimo kaip rekordinės investicijos į britų DI vystymo kompaniją.

Naujas finansavimas leis Londone įsikūrusiam startuoliui artimiausiais metais pradėti automobiliuose diegti savo autonominio vairavimo sistemas.

2017-aisiais veiklą pradėjusio „Wayve“ sukurta DI technologija, pavadinta „Embodied AI“, leidžia savarankiškai važiuojantiems automobiliams mokytis iš realios aplinkos ir į ją reaguoti, kitaip nei tradicinės sistemos, kurios remiasi iš anksto užprogramuotais žemėlapiais ir naudoja brangius jutiklius. Manoma, kad tai leis greičiau ir mažesnėmis sąnaudomis bandyti savavaldžius automobilius naujose vietovėse.

„Ši naujovė turi didžiulį potencialą padidinti autonominio vairavimo sistemų patogumą ir saugumą, suteikdama joms gebėjimo užtikrintai orientuotis situacijose, kuriose nesilaikoma griežtų modelių ar taisyklių, pavyzdžiui, dėl netikėtų veiksmų vairuotojų, pėsčiųjų ar aplinkos“, – tvirtina „Wayve“.

Startuolis derasi su keliais automobilių gamintojais dėl jo sistemų panaudojimo, o pats neplanuoja artimiausiais metais kurti savo automobilių.

Jis taip pat tikisi pritaikyti savo DI technologijas ne tik savarankiškai važiuojantiems automobiliams, bet ir kitokiems robotams.

„Wayve“ finansavimo naujiena pasirodė tuo metu, kai JK vyriausybės parengtas Automatizuotų transporto priemonių įstatymo projektas, kuris reglamentuos savavaldžių transporto priemonių naudojimą keliuose ir kitose viešose vietose, artimiausiomis savaitėmis turėtų būti baigtas svarstyti parlamente ir tapti įstatymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius