Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK parlamentas uždarė savo „TikTok“ paskyrą kilus susirūpinimui dėl Kinijos

Jungtinės Karalystės parlamentas trečiadienį uždarė savo „TikTok“ paskyrą, įstatymų leidėjams išreiškus susirūpinimą dėl to, kad ši programėlė priklauso Kinijoje įsikūrusiai patronuojančiajai įmonei „ByteDance“.
„TikTok“
„TikTok“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Atsižvelgdami į parlamento narių atsiliepimus, bandomąją JK parlamento „TikTok“ paskyrą uždarome anksčiau, nei planavome“, – sakė parlamento atstovas spaudai.

„Ši paskyra buvo bandomoji iniciatyva, kai išbandėme šią platformą kaip būdą pasiekti jaunesnę auditoriją su aktualiu turiniu apie parlamentą“, – pridūrė jis.

Prieštaravimų dėl paskyros iškėlė grupė parlamento narių, kuriems Pekinas paskelbė sankcijų už tai, kad jie pasisakė prieš įtariamus žmogaus teisių pažeidimus.

Pagrindinė kreipimosi autorė, torių parlamentarė Nus Ghani tviteryje paskelbė laiško Lordų Rūmų ir Bendruomenių Rūmų pirmininkams bei gauto atsakymo kopijas.

Kreipimesi teigiama, kad „TikTok“ vadovai „nesugebėjo patikinti parlamento narių, kad bendrovė gali užkirsti kelią duomenų perdavimui“ savo patronuojančiajai bendrovei „ByteDance“.

„ByteDance“ būtų teisiškai įpareigota perduoti JK duomenis KLR (Kinijos Liaudies Respublikai), jei to būtų paprašyta“, – tvirtinama laiške.

„TikTok“ atstovai britų televizijai „Sky News“ tvirtino, kad neveikia Kinijoje, niekada neteikė naudotojų duomenų Kinijos vyriausybei, o jos naudotojų duomenys saugomi JAV ir Singapūre.

Buvęs torių lyderis Iainas Duncanas Smithas, vienas iš Kinijos nubaustųjų, palankiai įvertino sprendimą dėl „TikTok“ paskyros.

„Turime pradėti kalbėtis su žmonėmis, kad jie nesinaudotų „TikTok“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius