Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK skelbia sankcijas Libijos sukarintai grupei dėl žmogaus teisių pažeidimų

Didžioji Britanija ketvirtadienį paskelbė sankcijas Libijos sukarintai grupei „al Kaniyat“, siejamai su virtine žiaurių žmogžudysčių, grobimų ir civilių kankinimų Libijoje.
Jungtinės Karalystės karališkųjų karinių jūrų pajėgų laivas flagmanas „HMS Albion“
Jungtinės Karalystės vėliava / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Londono baudžiamosios priemonės del „teroro viešpatavimo“ į pietryčius nuo Tripolio esančiame Tarhūnos mieste nukreiptos prieš pačią grupę ir jos lyderius Mohamedą al Kani ir Abdurahemą al Kani.

Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos ministras Jamesas Cleverly nurodė, kad sukarintos grupės nariai yra atsakingi už prievartinį žmonių dingimą, kankinimus ir civilių žudymą.

„Šios naujos sankcijos siunčia aiškią žinutę, kad atsakingieji už sunkius žmogaus teisių pažeidimus arba tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimus Libijoje sulauks pasekmių“, – sakoma ministro pareiškime.

Pernai lapkritį JAV Iždo departamentas taip pat ėmėsi panašių sankcijų prieš „al Kaniyat“, ištikimą dalį Libijos kontroliavusių ankstesnės alternatyvios vyriausybės pajėgų vadui Khalifai Haftarui.

2020 metų birželio mėnesį prie Tarhūnos, kur Kh. Haftaras pradėjo nesėkmingą ataką prieš JT palaikomą vyriausybę Tripolyje, Libijos vyriausybės pajėgos rado 11 grupinių kapaviečių.

Praėjusių metų balandį miesto gyventojai naujienų agentūrai AFP pasakojo, kad ši sukarinta šešių brolių vadovaujama grupė net tik žudė savo priešininkus, bet ir jų ištisas šeimas.

„Jie nepasigailėjo nei vaikų, nei moterų, nei senių“, – sakė vienas vietos gyventojams. Pasak jo, ši „nusikalstama gauja“ sėjo baimę mieste.

„Al Kaniyat“ yra viena iš virtinės ginkluotų grupių, užpildžiusių valdžios vakuumą, atsiradusį po ilgamečio diktatoriaus Muamaro Kadhafi mirties 2011 metais.

Kai kurie kapavietėse Tarhūnoje rasti nužudytieji buvo rasti užrištomis akimis ir surištomis rankomis.

Didžioji Britanija pernai atsiskyrusi nuo ES paskelbė savo sankcijas dėl žmogaus teisių pažeidimų fiziniams ir juridiniams asmenims iš Rusijos, Saudo Arabijos, Venesuelos, Pakistano, Mianmaro, Šiaurės Korėjos, Baltarusijos ir Gambijos.

Praėjusį mėnesį Londonas pranešė apie naujai įvedamas sankcijas pagal naują pasaulinį kovos su korupcija priemonių režimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius