Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK vyriausybė: šeštadienį beveik 1 000 migrantų kirto Lamanšo sąsiaurį

Lamanšo sąsiaurį valtelėmis šeštadienį perplaukė beveik 1 000 migrantų, sekmadienį pranešė Jungtinės Karalystės vyriausybė, dėl didėjančio atvykėlių skaičiaus išaugus įtampai tarp Britanijos ir Prancūzijos.
Lamanšą kirtę migrantai
Lamanšą kirtę migrantai / „Scanpix“/AP nuotr.

Gynybos ministerija teigė, kad buvo aptikta 960 migrantų, plaukusių pavojingu maršrutu 20-čia valčių.

Rugpjūčio 22-ąją buvo suskaičiuoti 1 295 sąsiaurį kertantys migrantai; tai buvo naujas vienos dienos rekordas.

Šis klausimas tapo dideliu politiniu galvos skausmu JK vyriausybei, kuri po išstojimo iš Europos Sąjungos žadėjo sugriežtinti sienų kontrolę.

Dėl to padidėjo įtampa tarp Londono ir Paryžiaus, o JK vyriausybė kaltina Prancūziją, kad ši nepakankamai stengiasi užkirsti kelią migrantų bandymams perplaukti Lamanšą.

Šiais metais JK užregistruota per 22 600 atvejų, kai migrantai kirto Lamanšo sąsiaurį – beveik dvigubai daugiau nei 2021 metais per tą patį laikotarpį.

Praėjusiais metais JK valdžios institucijos iš viso sulaikė ir pargabeno į krantą 28 526 žmones, bandžiusius kirsti judrų laivybos kelią.

Jungtinė Karalystė praėjusį mėnesį pažadėjo paspartinti nelegaliai į šalį atvykstančių albanų išsiuntimą, oficialiai statistikai rodant, kad šiuo metu jie sudaro didžiausią grupę tarp asmenų, mažomis valtimis atplaukiančių į šalį per Lamanšo sąsiaurį.

Ankstesniais metais didžiąją dalį per Lamanšo sąsiaurį į JK mažomis valtimis atplaukusių migrantų sudarė iš karo zonų bėgę prieglobsčio prašytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius