Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT: atokią perkeltųjų sirų stovyklą prie Jordanijos sienos paliko per 7 tūkst. žmonių

Netoli Jordanijos sienos esančią perkeltųjų sirų stovyklą nuo kovo mėnesio paliko daugiau nei 7 tūkst. žmonių, penktadienį pranešė vienas Jungtinių Tautų atstovas.
Sirai išvyksta iš Rukbaro stovyklos
Sirai išvyksta iš Rukbaro stovyklos / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Anot JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro (OCHA), nuo kovo mėnesio iki balandžio 21 dienos izoliuotą Rukbano stovyklą, esančią netoli su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ kovojančios JAV vadovaujamos koalicijos naudojamos Tanfo bazės, palikus daugiau kaip 4 tūkst. žmonių, joje liko apie 36 tūkst. žmonių.

Sirijos vyriausybė ir ją palaikanti Rusija vasario mėnesį paskelbė, kad buvo atidaryti iš stovyklos vedantys humanitariniai koridoriai ir paragino gyventojus jais pasinaudoti.

„Nuo kovo Rukbaną paliko daugiau nei 7 300 žmonių“, įskaitant maždaug 3 tūkst. perkeltųjų, išvykusių po balandžio 21 dienos, naujienų agentūrai AFP sakė OCHA atstovas Davidas Swansonas.

Stovyklą palikę žmonės persikėlė į kolektyvines prieglaudas centriniame Homso mieste arba į gimtuosius rajonus to paties pavadinimo provincijoje, nurodė OCHA.

Pasak agentūros, Rukbano gyventojai patys organizavo keliones į aplink Tanfo esančios deeskalavimo zonos pakraštį, iš kur jie toliau keliavo asmeniniais automobiliais, arba buvo vežami privačiomis ar vyriausybės parūpintomis transporto priemonėmis į keturias kolektyvines prieglaudas Homso mieste.

Padėtį Sirijoje stebinčios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ duomenimis, į Damasko kontroliuojamas Homso dalis iš Rukbano grįžtantys žmonės pasirašė su Sirijos vyriausybe vadinamąsias „susitaikymo sutartis“.

Rukbano stovykloje gyvenimo sąlygos yra sunkios: daugelis joje esančių žmonių valgo tik kartą per dieną – dažniausiai duoną su alyvuogių aliejumi ar jogurtu, teigia vienas gyventojas.

Šią stovyklą itin sunku pasiekti, nes ji yra atokioje vietovėje Jordanijos pasienyje ir netoli vietos, kur dislokuotos JAV pajėgos bei veikia jų remiami sukilėliai.

Vasarį 133 sunkvežimių vilkstinė pristatė stovyklos gyventojams pristatė maisto, drabužių, higienos prekių ir vaistų.

Ši vasario 6 dieną pristatyta humanitarinė pagalba buvo tik antra tokia siunta per tris mėnesius.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios žuvo daugiau nei 370 tūkst. žmonių, dar milijonai sirų buvo priversti palikti savo namus. Konfliktas prasidėjo 2011 metais Damaskui pamėginus žiauriai numalšinti įsiplieskusius antivyriausybinius protestus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius