-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT: Libijos pakrančių apsaugos tarnyba sulaikė 83 Europą mėginusius pasiekti migrantus

Libijos pakrančių apsaugos tarnyba sulaikė 83 migrantus, valtimi mėginusius pasiekti Europą, ir nugabeno juos į sulaikymo centrą Libijos vakaruose, sekmadienį pranešė JT migracijos agentūra.
Libija
Libija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Libija Migracija

Tarptautinės migracijos organizacijos atstovė spaudai Safa Mselhi teigė, kad daugiausia migrantų buvo iš Sudano ir Eritrėjos, o tarp migrantų buvo viena moteris. Jie buvo sulaikyti netoli Viduržemio jūros pakrantėje įsikūrusio Grabulio miesto ir nugabenti į Humso miestą, maždaug už 120 kilometrų į rytus nuo Tripolio.

Pasak S.Mselhi, šiais metais bendras sulaikytų ir į Libiją pargabentų migrantų skaičius pasiekė 6 000.

Libija, panirusi į chaosą po 2011 metų sukilimo, kai buvo nuverstas ir vėliau nužudytas ilgametis diktatorius Moammaras Gadhafi, tapo pagrindiniu Afrikos ir arabų migrantų, bėgančių nuo karo ir skurdo į Europą, tranzito punktu.

Dauguma migrantų leidžiasi į pavojingas keliones tam netinkamomis ir nesaugiomis guminėmis valtimis. Tarptautinė migracijos organizacija (IOM) šių metų pradžioje teigė, kad, jos skaičiavimu, žuvusių migrantų, bandžiusių kirsti Viduržemio jūrą, skaičius nuo 2014 metų pasiekė „niūrią ribą“ – 20 000.

Pastaraisiais metais Europos Sąjunga (ES) bendradarbiauja su pakrančių apsaugos tarnyba ir kitomis Libijos pajėgomis, kad sustabdytų migrantų srautą.

Žmogaus teisių grupės teigia, kad dėl šių pastangų migrantai pasmerkti pasikliauti ginkluotų grupuočių malone ar laikymui perpildytose sulaikymo įstaigose, kuriose trūksta tinkamo maisto ir vandens.

Šių metų pradžioje ES susitarė nutraukti kovo su nelegalia migracija operaciją, kurioje dalyvavo tik stebėjimo orlaiviai, ir vietoj to dislokuoti karinius laivus, kad sutelktų dėmesį į JT ginklų embargo įgyvendinimą, kuris laikomas raktu į negailestingo karo Libijoje likvidavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius