-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JT smerkia antskrydį prieš Tripolio oro uostą, kaltina Haftaro pajėgas

Jungtinių Tautų pasiuntinys Libijai pirmadienį pasmerkė antskrydį prieš vienintelį veikiantį Tripolio oro uostą ir dėl įvykio apkaltino kovotojų vado Khalifos Haftaro pajėgas. „Ghassanas Salame smerkia šiandienos oro smūgį, įvykdytą LNA (Libijos nacionalinės armijos) lėktuvu prieš miesto rytuose esantį Mitigos oro uostą“, pranešime sakė JT specialiojo pasiuntinio biuras, jis paminėjo ir Kh.Haftaro pajėgas.
Tripolio oro uostas
Tripolio oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ši ataka yra rimtas tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimas, ji draudžia atakas prieš civilinę infrastruktūrą“, – priduriama pranešime.

Kaip informavo vienas šaltinis, esantis Mitigos oro uoste, kol kas nė viena konflikto šalių už šį reidą, per kurį buvo smogta kilimo ir tūpimo takui, atsakomybės neprisiėmė. Anot šaltinio, per incidentą niekas nenukentėjo.

Nacionalinės oro linijos informavo, kad dėl incidento buvo sustabdytas oro uosto darbas.

Civilinės aviacijos tarnyba nusprendė sustabdyti oro eismą į Mitigos oro uostą, nurodė Libijos oro linijų atstovas Mohammedas Gniwa. Tai patvirtino ir vienas šaltinis iš oro uosto, norėjęs likti nežinomas.

VIDEO: JT smerkia antskrydį prieš Tripolio oro uostą – dėl incidento sustabdytas jo darbas

Ketvirtadienį Kh.Haftaro pajėgoms pradėjus puolimo kampaniją, kurios tikslas – užimti Tripolį, sostinės pakraštyje įsiplieskė įnirtingos kautynės.

Dėl to, kad galėtų kontroliuoti Libiją, kurios teritorijoje daug naftos, įvairios ginkluotos grupuotės varžosi nuo 2011 metų, kai NATO remti sukilėliai nuvertė diktatorių Muamarą Kadhafi.

M.Kadhafio paskirtas buvęs kariuomenės vadas Kh.Haftaras tapo svarbiu žaidėju, o jo vadovaujama vadinamoji Libijos nacionalinė armija (LNA) remia šalies rytinę dalį valdančią administraciją, besivaržančią su vyriausybe Tripolyje, palaikoma JT.

Per 2014 metais kilusias kautynes buvo sunaikintas pagrindinis sostinės oro uostas.

Tripolio rytiniame priemiestyje įsikūręs Mitigos oro uostas yra buvusi karinė bazė. Pernai jį kelis kartus teko uždaryti dėl susirėmimų tarp kovojančių grupuočių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius