-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinės Tautos: „Islamo valstybė“ Libijoje nužudė šešis įkaitus

Džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojai nužudė šešis žmones, pagrobtus per spalį surengtą ataką viename vidurio Libijos miestelyje, pirmadienį vakare pranešė Jungtinių Tautų misija šioje šalyje.
„Islamo valstybės“ vėliava
Jungtinės Tautos: „Islamo valstybė“ Libijoje nužudė šešis įkaitus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JT pasmerkė šiuos „itin atgrasius“ nužudymus, bet daugiau detalių nepateikė.

Kaip pranešama, šeši žmonės buvo pagrobti spalio 28-ąją, IS kovotojams užpuolus Fukahos miestelį, esantį į pietus nuo pajūrio miesto Sirto, buvusios „Islamo valstybės“ tvirtovės.

Per išpuolį žuvo mažiausiai keturi žmonės, įskaitant mero sūnų ir du policininkus. Kovotojai taip pat padegė vietos policijos nuovadą ir du namus.

Ši ataka pabrėžė, kokia nerami išlieka padėtis vidurio Libijoje, kur IS ir kitos ginkluotos grupuotės, įskaitant atklystančias iš kaimyninio Čado, plėšikauja arba puldinėja Libijos nacionalinės armijos (LNA) pajėgų patrulius.

JT atstovybė taip pat pasmerkė vienos ginkluotos grupuotės įvykdytą vienos iš didžiausių naftos verslovių uždarymą.

Libijos nacionalinė naftos korporacija sekmadienį paskelbė dėl „nenugalimos jėgos“ esanti priversta stabdyti eksportą iš Šararos telkinio, apsaugininkais apsimetusiems vietos kovotojams užgrobus verslovę.

JT pažymėjo, kad dėl šio priverstinio uždarymo šalies, išgaunančios apie milijoną barelių naftos per dieną, gavybos pajėgumai sumažės 388 tūkst. barelių per dieną.

Jungtinės Tautos paragino ginkluotus užpuolikus nedelsiant ir besąlygiškai pasitraukti iš šio objekto.

Libiją tebekrečia chaosas po 2011 metų sukilimo, per kurį buvo nuverstas ir nužudytas ilgametis šalies diktatorius Muamaras Kadhafis. Šalies rytus ir vakarus kontroliuoja dvi besivaržančios vyriausybės, o ginkluotos grupės anksčiau ne karta buvo užgrobusios naftos telkinių, dažnai siekdamos išsireikalauti iš valdžios politinių arba ekonominių nuolaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius