Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kuo R.Kadyrovas gyrėsi V.Putinui ir ką nutylėjo

Susitikime su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas pareiškė, kad nori pasigirti čečėnų kariškių veiksmais Ukrainoje. V.Putinas perdavė jiems „pačius geriausius linkėjimus“ ir juos pagyrė, sakydamas, kad kiti vadai apie juos irgi labai gerai atsiliepia, rašo portalas „Meduza“.
Vladimiras Putinas ir Ramzanas Kadyrovas
Vladimiras Putinas ir Ramzanas Kadyrovas / Kremlin.ru nuotr.

Susitikimas įvyko ketvirtadienį pranešė Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. „[Prezidentas] ryte Kremliuje jau surengė kelis darbinius susitikimus. Vienas iš jų buvo „su kameromis“ – tai buvo susitikimas su Čečėnijos vadovu Ramzanu Kadyrovu“, – sakė jis žurnalistams.

Likus maždaug valandai iki pranešimo apie V.Putino susitikimą su R.Kadyrovu, propagandinė naujienų agentūra „Ria Novosti“ rašė, kad Rusijos prezidentas iki dienos pabaigos surengs susitikimą, kuris „pateiks atsakymus į daugelį klausimų“.

VIDEO: Kremlius paskelbė V.Putino ir R.Kadyrovo susitikimo vaizdo įrašą

Televizija „Rossija 24“ parodė trijų minučių susitikimo ištrauką – šiuo tikslu kanalas nutraukė tiesioginę transliaciją iš Maskvos finansų forumo. Susitikimo pradžioje V.Putinas sakė, kad jis ir R.Kadyrovas „susitarė pasikalbėti apie padėtį respublikoje [Čečėnijoje]: ekonomikoje, socialinėje srityje“. „Apskritai dinamika yra teigiama. Tai daugiausia jūsų, jūsų komandos, dėka“, – sakė V.Putinas, kreipdamasis į Čečėnijos lyderį.

Vėliau R.Kadyrovas pareiškė, kad nori „pasigirti“ čečėnų kariškių veiksmais Ukrainoje. V.Putinas perdavė jiems „pačius geriausius linkėjimus“ ir juos pagyrė, sakydamas, kad kiti vadai juos labai gyrė. Tada V.Putinas pasiūlė grįžti prie „padėties respublikoje“ aptarimo. „Mūsų respublikoje nėra jokių ypatingų problemų, mes jas seniai išsprendėme“, – atsakė R.Kadyrovas ir pridūrė, kad Čečėnijoje yra ekonominių klausimų, kuriuose „kaip visada mums reikia jūsų pagalbos“. Tada laida baigėsi.

Nekalbėjo apie sūnaus muštynes ir paties R.Kadyrovo sveikatą

Sprendžiant iš eteryje parodytų kadrų, V.Putinas ir R.Kadyrovas nekalbėjo apie vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip R.Kadyrovo sūnus ikiteisminio sulaikymo centre muša suimtąjį. Jie taip pat neaptarė gandų apie prastą Čečėnijos lyderio sveikatą.

15min primena, kad ketvirtadienį taip pat buvo paviešintas, kaip manoma, savaitės senumo vaizdo įrašas, kuriame R.Kadyrovas matomas susitinkantis su „Rosgvardijos“ vadovu. Šiame siužete Čečėnijos vadovas atrodo daug blogiau, sunkiai formuluoja mintis.

VIDEO: Kadyrovas vos prakalba „susitikimo“ su Rosgvardijos vadovu metu

Gandai apie prastą R.Kadyrovo būklę pradėjo sklisti rugsėjo viduryje „Telegram“ kanalais. Buvo pranešta, kad R.Kadyrovas neva gydomas Maskvos centrinėje klinikinėje ligoninėje. Rugsėjo 17 d. R.Kadyrovo paskyroje buvo paskelbtas vaizdo įrašas (neaišku, kur ir kada jis padarytas), kuriame jis vaikšto parke ir pataria „visiems, kurie nesugeba atskirti tiesos nuo melo internete, pasivaikščioti gryname ore“.

Po trijų dienų R.Kadyrovas paskelbė dar vieną vaizdo įrašą – jis patvirtino, kad iš tiesų buvo Centrinėje klinikinėje ligoninėje, tačiau teigė, kad ten lankė sergantį dėdę.

Rugsėjo 25 d. R.Kadyrovas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jo 15-metis sūnus Adamas muša Volgogrado gyventoją Nikitą Žuravelį, kuris buvo suimtas už Korano deginimą. Byla tiriama pagal straipsnį dėl tikinčiųjų jausmų įžeidimo.

R.Kadyrovas sakė, kad didžiuojasi sūnaus poelgiu. Vaizdo įrašas sulaukė didžiulio dėmesio socialiniuose tinkluose ir nepriklausomoje žiniasklaidoje. Teisininkų teigimu, tai galėjo tapti baudžiamosios bylos pagrindu, tačiau nė viena teisėsaugos institucija į jį nesureagavo.

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad vaizdo įrašo nekomentuos, nes „nenori“.

VIDEO: R.Kadyrovo sūnus spardo Korano degintoją
VIDEO: R.Kadyrovas paneigia gandus apie savo sveikatą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius