Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kalifornijoje gaisrų aukų padaugėjo iki 59, dar 130 žmonių ieškoma

Pražūtingiausių per Kalifornijos valstijos istoriją gamtinių gaisrų aukų trečiadienį padaugėjo iki 59, o tarnybos paskelbė 130 dingusių žmonių sąrašą.
Gaisras Malibu mieste Kalifornijoje
Gaisras Kalifornijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dauguma tebeieškomų asmenų yra šiaurinės Bjuto apygardos Paradaiso miestelio gyventojai. Šis miestas buvo faktiškai nušluotas nuo žemės paviršiaus vadinamojo Kemp Kriko gaisro, įsiplieskusio praeitą savaitę.

Bjuto apygardos šerifas Kory Honea trečiadienio pavakare sakė žurnalistams, kad paieškose dalyvauja 461 darbuotojas ir 22 specialiai dresuoti šunys. Taip pat pradėti DNR tyrimai, siekiant nustatyti rastų palaikų arba dalių tapatybę.

„Nuo ketvirtadienio visi, manantys, kad jų šeimos narys yra dingęs, gali pateikti DNR mėginį“ šerifo biurui, nurodė K.Honea.

Apie 26 tūkst. gyventojų turėjusiame Paradaise, esančiame Siera Nevados priekalnėse, gyveno daug pensininkų. Daugelis dingusiųjų, minimų šerifo biuro paskelbtame sąraše, yra pagyvenę ir senyvi asmenys.

Smarkaus vėjo sparčiai genamos liepsnos supleškino beveik visus namus Paradaise, esančiame maždaug už 130 km į šiaurę nuo valstijos sostinės Sakramento.

Pranešta apie mažiausiai 59 žuvusius žmones. Trečiadienį gelbėtojų komandos su specialiai lavonų ieškoti apmokytais šunimis toliau tikrino vieną namą po kito.

„Išgyvename katastrofą, – per spaudos konferenciją sakė Kalifornijos gubernatorius Jerry Brownas. – Šis gaisras – beprecedentis, pribloškiantis. Buvo užklupti daugybė žmonių.“

Federalinės krizių valdymo agentūros (FEMA) vadovas Brockas Longas sakė, kad Paradaisą bus siekiama „visiškai atstatyti“, nes dauguma namų, verslo įstaigų ir infrastruktūros objektų buvo sunaikinti.

„Paradaiso, koks jis buvo, nebeatstatysi“, – pripažino jis.

Vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas pasakojo matęs darbininkus Paradaise šalinančius medžius, taisančius kelių atitvarus ir išvežančius suniokotus automobilius.

Tarnybos nurodė, kad gyvulių savininkams bus leista trumpam sugrįžti į draudžiamas lankyti zonas jų pašerti, bet kol kas neaišku, kada bus leista sugrįžti gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius