-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 04 19 /08:39

Kalifornijoje vyras nušovė tris žmones, vieną sužeidė ir buvo suimtas

Kalifornijos vidurio mieste Fresne 39 metų vyras antradienį nušovė tris žmones, dar vieną sužeidė ir galiausiai buvo suimtas, pranešė pareigūnai.
Šaunamasis ginklas
Kalifornijoje vyras nušovė tris žmones, vieną sužeidė ir buvo suimtas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Smurtas Kalifornija

Fresno policijos viršininkas Jerry Dyeris sakė žurnalistams, kad įtariamasis – afroamerikietis Kori Ali Muhammadas – sulaikomas šaukė „Allahu Akbar“ (Dievas visų didžiausias).

Tačiau pareigūnas sakė, kad šios žudynės neatrodo esančios teroro aktas, o tyrėjai aiškinasi, ar vyro veiksmus galima kvalifikuoti kaip nusikaltimą iš neapykantos.

Pasak J.Dyerio, K.A.Muhammadas, naudojęsis slapyvardžiu „Juodasis Jėzus“ ir ieškotas dėl praeitą savaitę įvykdyto neginkluoto apsaugininko nužudymo prie vieno motelio Fresne, savo „Facebook“ paskyroje skelbtuose pareiškimuose demonstravo neapykantą baltiesiems ir vyriausybei.

„Tai buvo atsitiktinis smurto aktas, – nurodė J.Dyeris. – Tai buvo neišprovokuotos atakos, šiandien įvykdytos asmens, norėjusio nužudyti žmonių.“

„Tai buvo atsitiktinis smurto aktas, – nurodė J.Dyeris. – Tai buvo neišprovokuotos atakos, šiandien įvykdytos asmens, norėjusio nužudyti žmonių.“

Policijos vadovas sakė, kad visos aukos buvo baltaodžiai vyrai ir kad visi ženklai rodo, jog K.A.Muhammadas veikė vienas.

Policijos atstovas Markas Hudsonas naujienų agentūrai AFP sakė, kad apie šį išpuolį informuotas Federalinis tyrimų biuras (FTB).

FTB atstovė atsisakė komentuoti ir paragino žiniasklaidą prašyti informacijos iš vietos policijos.

Neišprovokuotas šaudymas

Dyeris informavo, kad išpuolis prasidėjo apie 10 val. 45 min. vietos (20 val. 45 min. Lietuvos) laiku – vienas vyras, sėdėjęs pikape, buvo pašautas per keleivio pusės langą.

Kitos aukos buvo pašautos netoliese per smurto proveržį, trukusį apie minutę. Užpuolikas paleido apie 16 šūvių.

Policijos vadovas sakė, kad K.AMuhammadas pasidavė policijai įvykio vietoje ir ištarė pareigūnams: „Vaikinai, jūs ieškot manęs.“

J.Dyeris pridūrė, kad K.A.Muhammadas anksčiau buvo patekęs į teisėsaugos akiratį dėl šaunamųjų ginklų laikymo taisyklių pažeidimų, narkotikų ir teroristinių grasinimų.

Jis taip pat kai kada tapdavo benamiu ir palaikė ryšius su gaujomis.

K.A.Muhammado tėvas Vincentas Tayloras sakė dienraščiui „The Los Angeles Times“, kad jo sūnus buvo įsitikinęs dalyvaujantis besitęsiančiame kare tarp juodaodžių ir baltųjų ir kad „netrukus įvyks mūšis“.

K.A.Muhammado tėvas Vincentas Tayloras sakė dienraščiui „The Los Angeles Times“, kad jo sūnus buvo įsitikinęs dalyvaujantis besitęsiančiame kare tarp juodaodžių ir baltųjų ir kad „netrukus įvyks mūšis“.

Įtariamajam bus pateikti kaltinimai dėl nužudymo ir mėginimo nužudyti, nurodė pareigūnai.

Pasak M.Hudsono, per išpuolį panaudotas ginklas dar nerastas.

Šis incidentas tikriausiai vėl pakurstys Jungtinėse Valstijos jau seniai vykstančius debatus dėl šaunamųjų ginklų kontrolės. Šios opios problemos nesisekė išspręsti jau kelioms šalies administracijoms.

Kasmet Jungtinėse Valstijose per ginkluoto smurto išpuolius žūva daugiau kaip 30 tūkst. žmonių. Pusė šių aukų patenka į 18–35 metų amžiaus grupę, rodo statistika.

Šiemet šalyje buvo jau per 17,7 tūkst. incidentų, susijusių su šaunamaisiais ginklais, ir žuvo 4 405 žmonės, sakoma ne pelno organizacijos „Gun Violence Archive“ tinklalapyje.

Organizacija nurodė, kad tarp aukų buvo mažiausiai 184 vaikai iki 11 metų ir 914 paauglių, kurių amžius – nuo 12 iki 17 metų.

Prezidentas Donaldas Trumpas dar nėra išdėstęs savo pozicijos ginklų kontrolės klausimu. Kai kurie kritikai baiminasi, kad jis ir respublikonų kontroliuojamas Kongresas gali sušvelninti suvaržymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius