Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalimantane rastas žuvęs, šratų suvarpytas orangutanas

Kalimantane rastas žuvęs orangutanas, kurio kūne buvo maždaug 130 pneumatinio šautuvo šratų, trečiadienį pranešė Indonezijos pareigūnai. Tai dar vienas šių itin retų gyvūnų žūtimi pasibaigęs užpuolimas. Žuvusį orangutano patiną, ant kurio kūno taip pat matėsi mačetės paliktų žymių, šią savaitę rado Kalimantano Rytų Kutajaus rajono kaimų gyventojai, pranešė policija.
Orangutanas su jaunikliu
Orangutanas su jaunikliu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nurodoma, kad buvo atliktas sudarkyto primato skrodimas.

„Visame jo kūne radome šratų. Taip pat buvo pjautinių žaizdų, kurios galėjo būti padarytos mačete“, – sakė vietos policijos viršininkas Dedi Agustono. Jis nurodė, kad gyvūną nugalabijęs asmuo nesugautas.

„Tai didžiausias šautinių žaizdų kiekis, kokį esame matę ant orangutano kūno“, – pridūrė jis. Dauguma šratų buvo įstrigę gyvūno galvoje, įskaitant akių sritį.

Žinoma, kad plantacijų darbininkai ir kaimų gyventojai puola šiuos gyvūnus, kuriuos laiko kenkėjais, o brakonieriai gaudo juos pardavimui už augintinius.

Šis šiurpus atvejis užregistruotas mažiausiai savaitė po to, kai Kalimantano policija areštavo du kaučiukmedžių plantacijos darbininkus, kuriuos apkaltino daug kartų šovus į orangutaną ir nukirtus jam galvą.

Orangutano kūnas be galvos buvo rastas plūduriuojantis vienoje upėje Kalimantano saloje, kurios viena dalis priklauso Indonezijai, o kita – Malaizijai.

Kalimantano ir Sumatros orangutanams gresia išnykimas. Sumatros populiaciją sudaro mažiau nei 15 tūkst. individų, o Kalimantane, kaip manoma, gyvena maždaug 54 tūkst. šių hominidų.

Jų buveinės nyksta dėl intensyvaus miškų kirtimo ir spartaus alyvpalmių plantacijų plotų didinimo. Netekdami savo miškų orangutanai dažnai susiduria su žmonėmis.

Žinoma, kad plantacijų darbininkai ir kaimų gyventojai puola šiuos gyvūnus, kuriuos laiko kenkėjais, o brakonieriai gaudo juos pardavimui už augintinius.

Dauguma orangutanų nugalabijimo atvejų lieka neišaiškinti, sakė skrodimą atlikti padėjusio Orangutanų apsaugos centro vadybininkas Ramadhani.

„Spaudžiame teisėsaugą kuo greičiau išaiškinti šį atvejį“, – sakė Ramadhani, kuris kaip ir daugelis indoneziečių turi vieną vardą.

„Jei jie rimti, turėtų sugebėti areštuoti kaltininkus“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius