Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kambodžoje atšauktas nuo sausumos minų nukentėjusių moterų grožio konkursas

Grožio konkursas, kuriame dėl galūnės protezo turėjo varžytis nuo sausumos minų nukentėjusios moterys, buvo atšauktas Kambodžos vyriausybei pareiškus, kad tai būtų blogo skonio apraiška, pirmadienį paskelbė organizatoriai.
Praėjusių metų konkurse dalyvės
Praėjusių metų konkurse dalyvės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Konkurso "Mis Kambodžos sausumos mina" dalyvių iš visos šalies nuotraukos nuo ateinančio penktadienio turėjo būti eksponuojamos parodoje Pnompenyje, o internete turėjo vykti balsavimas geriausiai kandidatei išrinkti.

Konkurso direktorius norvegas Mortenas Traavikas  sakė, jog 20 dalyvaujančių kandidačių, kurių amžius - 18-48 metai, labai nusivils, kad Kambodžos valdžia jų neparėmė.

Pasak jo, paroda neįvyks, nes Kambodžos socialinių reikalų ministerija praėjusį penktadienį pareikalavo atšaukti konkursą, kad būtų apginti „žmonių su negalia garbė ir orumas.“

 Tačiau šis konkursas, kuriuo siekiama šviesti žmones apie sausumos minas ir atkreipti dėmesį į jų aukas, tęsis balsavimu internete (miss-landmine.org).

Pirmasis konkursas „Mis sausumos mina“ buvo surengtas pernai, Angoloje. Jis išprovokavo dešiniųjų protestus dėl to, ką jie vadino išnaudotojiškumu ir rasizmu.

Kambodža drauge su Afganistanu ir Angola tebėra tarp tų pasaulio valstybių, kuriose yra daugiausiai padėtų sausumos minų.

Kambodžoje milijonai minų ir kitų sprogmenų, likusių po dešimtmečius trukusio konflikto, kasmet nužudo ar suluošina šimtus žmonių.

2006 metais Kambodžos premjeras Hunas Senas atšaukė konkursą „Mis Kambodža“ – jis pareiškė neleisiąs tokiam konkursui vykti tol, kol šalyje skurdas nebus sumažintas daugiau kaip perpus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius