-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelne moteris užgauliojęs migrantas: „Privalote su manim elgtis gražiai. Mane čia pakvietė ponia Merkel“

Kelno policijos ataskaitos rodo, kad vyrų gaujoje, kuri Naujųjų naktį kabinėjosi prie moterų ir jas užgauliojo, buvę migrantai aršiai gynė savo teises, rašo „The Telegraph“.
Kelne sulaikomas chuliganas
Kelne sulaikomas chuliganas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienas iš chuliganų policijos pareigūnui teigė: „Aš esu siras. Privalote su manimi elgtis gražiai. Mane čia pakvietė ponia Merkel.“ Vokietijos policija nepatvirtino informacijos, kad užpuolikų gretose buvo praėjusiais metais į šalį atvykusių migrantų, tačiau ataskaitose užfiksuoti pasisakymai leidžia spręsti, kad gaujoje jų buvo.

Pranešama, kad vienas iš sulaikomų užpuolikų policininkų akivaizdoje sudraskė laikiną leidimą gyventi Vokietijoje, kuriame buvo užfiksuoti jo asmens duomenys. Ataskaitoje skelbiama, kad sulaikomas jis šaukė, kad tuojau pat gali gauti naują tokį patį leidimą.

Kelno policijos pareigūnai patvirtino vaizdo įraše atpažinę dar 16 įtariamųjų, kurie kaltinami Naujųjų naktį priekabiavę prie moterų ir užgaulioję jas bandžiusius ginti asmenis.

Liudininkų teigimu, gaujos šėlsmo nesustabdė net atvykę policijos pareigūnai. Iš Šiaurės Afrikos kilusių asmenų grupė siautėjo ant Kelno katedros laiptų, mėtė butelius ir sprogdino petardas.

Policijos pareigūnams siautėjančią gaują pavyko išsklaidyti tik apie vidurnaktį, o komisariatus užtvindė moterys, norėjusios parašyti pareiškimus dėl patirto smurto ir seksualinio priekabiavimo.

„Daugybė moterų atvyko į policijos komisariatus vienu metu. Daugelis jų buvo patyrusios šoką. Pareigūnai tiesiog fiziškai nespėjo pildyti visų dokumentų“, – pasakojo vienas policijos pareigūnas. Iš viso registruota 150 nusikalstamų veikų. Dvi iš jų – prievartinių lytinių santykių atvejai.

Pažėrė kritikos Angelai Merkel

A.Merkel liberalios politikos pabėgėlių atžvilgiu kritikai tvirtino, kad išpuoliai Kelne įrodo, jog lyderė žaidžia su ugnimi, neturėdama aiškių planų, kaip integruoti naujus atvykėlius, daugiausiai musulmonus.

Dešinioji populistinė partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), kuri tikisi gauti vietų per kovą vyksiančius trejus regioninius rinkimus, sakė, kad pastarieji incidentai yra „nevaldomos imigracijos rezultatas“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Moterys Kelne susirinko į protestą dėl seksualinių išpuolių
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Moterys Kelne susirinko į protestą dėl seksualinių išpuolių

„Matome katastrofinės prieglobsčio ir migracijos politikos piktinamus padarinius Vokietijos kasdienei tikrovei“, – sakė partijos lyderė Frauke Petry.

Antradienį 200–300 žmonių susirinko Kelno katedroje, ragindami užtikrinti didesnę pagarbą moterims.

Viena demonstrantė laikė plakatą su užrašu: „Ponia Merkel, ką jūs darot? Tai baugina.“

„Jeigu prieglobsčio prašytojai arba pabėgėliai vykdys tokio pobūdžio išpuolius, ... jų viešnagė Vokietijoje staigiai baigsis“, – perspėjo A.Merkel sąjungininkų Bavarijoje – Krikščionių socialinės sąjungos – generalinis sekretorius Andreas Scheueris. Ši partija pareikalavo, kad A.Merkel nustatytų aiškų priimamų atvykėlių skaičių – ne daugiau negu 200 tūkst. per metus.

VIDEO: Po lytinių užpuolimų Vokietijoje - spaudimas A. Merkel

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius