-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kenija deportavo „liaudies prezidento“ inauguracijoje dalyvavusį opozicijos veikėją

Kenijos vyriausybė trečiadienį pranešė deportavusi politiką, kuris buvo suimtas už tai, kad buvo liudininku šalies opozicijos lyderio Railos Odingos inscenizuoto prisaikdinimo „liaudies prezidentu“ ceremonijoje, kurią valdžią laiko „išdavyste“.
Kenijoje opozicijos lyderis Odinga prisaikdintas „liaudies prezidentu“
„Liaudies prezidentu“ inauguracija Kenijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kenija Rinkimai

Šis įvykis padidino būgštavimus dėl augančių represijų šioje Rytų Afrikos valstybėje.

Politikas Miguna Miguna prieš daugelį metų atsisakė Kenijos pilietybės ir niekada jos nesusigrąžino, pranešė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Mwenda Njoka.

Vyriausybė pranešė deportavusi jį į Kanadą, kurioje, pasak politiko, jam buvo suteiktas politinis prieglobstis po to, kai 1987 jis buvo suimtas su kitais Kenijos studentų atstovais, kankintas, o paskui be teismo paleistas.

M.Miguna dabartinės vyriausybės veiksmus pavadino neteisėtais ir pažadėjo dėl jų kreiptis į teismą.

„Neteisėtas, despotiškas (prezidento) Uhuru Kenyattos ir (viceprezidento) Williamo Ruto režimas mane jėga naktį įsodino į KLM lėktuvą, skrendantį iš Nairobio į Amsterdamą, skandalingai pažeisdamas mano konstitucines teises, keturias galiojančias teismo nutartis ir nusižengdamas bendram padorumui“, – sakė politikas savo pareiškime.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Uhuru Kenyatta
AFP/„Scanpix“ nuotr./Uhuru Kenyatta

M.Miguna savo suėmimą praėjusią savaitę apibūdino kaip „daugiau nei 34 nusikaltėlių žiauriu įsiveržimu į mano namus“. Pasak politiko, jie įsibrovė neturėdami jokių orderių ir neprisistatė, o jis penkias dienas buvo atskiras nuo pasaulio „siaubingiausiomis, žiauriausiomis ir nežmoniškiausiomis sąlygomis, kokias tik galima įsivaizduoti“. Policijos pareigūnai jam grasino, sakė jis.

Policijos pareigūnai kol kas į šiuos kaltinimus neatsakė. Pasak jų, kaltinimus M.Migunai pareišė už sostinės Nairobio esantis teismas.

Sausio 30 dieną Nairobyje buvo inscenizuota Kenijos opozicijos lyderiui R.Odingos prisaikdinimo „liaudies prezidentu“ ceremonija, kurią stebėjo tūkstančiai jo šalininkų. Valdžia perspėjo, kad tokia inauguracija yra išdavystė.

Kenijos vyriausybė nurodė beveik savaitei uždaryti tris pagrindines televizijos stotis, transliavusias „liaudies prezidento“ inauguracijos inscenizaciją. Mažiausiai dar vienas opozicijos pareigūnas buvo suimtas.

Šią savaitę vyriausybė sustabdė 14 opozicijos lyderių pasų galiojimą. Imigracijos tarnybos direktorius Gordonas Kihalangwa nurodė, kad tai susiję su atliekamu tyrimu, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius