Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kenijoje džihadistai nužudė tris mokytojus, dar vieną pagrobė

Kenijos rytuose numanomi džihhadistų grupuotės „al Shabaab“ kovotojai pirmadienį nužudė tris mokytojus ir dar vieną pagrobė per išpuolį vienoje pradinėje mokykloje, pranešė policija.
Kenijos policija
Kenijos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per ataką Kamutės kaime, esančiame už 40 km į pietus nuo Garisos miesto, užpuolikai taip pat padegė policijos skyrių ir apgadino ryšių stulpą.

Apie 2 val. vietos (1 val. Lietuvos) laiku „įtariami ginkluoti AS kovotojai atakavo Kamutės pradinę mokyklą, Kamutės policijos skyrių, ryšių stulpą ir nužudė tris mokytojus“, sakoma policijos pranešime.

„Ryšių stulpas yra iš dalies apgadintas, bet veikia“, – pridūrė pareigūnai.

Atskirame policijos raporte, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP, nurodoma, kad nužudyti trys mokytojai buvo nevietiniai ir kad vienas vietos mokytojas buvo pagrobtas. Be to, užpuolikai pasigailėjo slaugytojos moters.

„Jie taip pat padegė“ Kamutės policijos skyrių, AFP sakė aukšto policijos pareigūnas, prašęs neviešinti jo vardo.

Nuo metų pradžios „al Shabaab“, susijusi su teroristų tinklu „al Qaeda“, suintensyvino atakas Kenijos rytuose palei sieną su Somaliu. Dėl to Kenijos policija yra paskelbusi aukšto lygio parengtį.

Sausio 5-ąją islamistai šturmavo JAV karinę bazę pajūrio regione Lamu. Jie sunaikino kelis orlaivius ir nužudė tris amerikiečius.

Po dviejų dienų kovotojai nužudė keturis civilius, įskaitant vieną vaiką, per išpuolį prieš ryšių stulpą netoli Garisos.

Praeitą trečiadienį „al Shabaab“ paskelbė perspėjimą, kad Kenija „niekada nebus saugi“. Toks pareiškimas kelia grėsmę turizmui ir JAV interesams šioje šalyje.

Grupuotė pabrėžė, jog Kenija turėtų išvesti savo pajėgas iš Somalio, kol dar „turi tokią galimybę“.

Kenija pasiuntė karių į Somalį 2011 metais, prisidėjusi prie Afrikos Sąjungos taikdarių misijos, kovojančios su „al Shabaab“. Nuo to laiko buvo įvykdyta ne viena žiauri ataka prieš Kenijos karius Somalyje ir civilius Kenijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius