-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiaulienos perkama mažiau

Po Jonavos rajone praūžusio kiaulių maro beveik pusė šių gyvulių augintojų teigia balansuojantys ant išlikimo ribos, nes sumažėjo ir vartojimas, ir kainos.
Kiaulės
Kiaulės / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kiaulienos paklausa mažesnė nei pernai, kainos taip pat neženkliai krito, ketvirtadienį rašo „Kauno diena“.

„Tikėjomės, kad vasaros viduryje padidės pirkimas, nes šis laikotarpis – šašlykų, kepsnių sezono pikas, tačiau šiemet tokios paklausos nėra. Smuktelėjusios ir kainos, tačiau tai siečiau su vis dar nesibaigiančia krize, o ne su maru“, – sakė Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos direktorius Algis Baravykas.

Vis tik maras žalos padarė – Rusijai uždarius rinką, kiaulieną tenka realizuoti Lietuvoje. Ji visada čia 10-15 proc. pigesnė. Kiaulių augintojai skaičiuoja, kad dėl užsivėrusios rinkos Rytuose ūkininkai per mėnesį netenka maždaug 3-4 mln. litų.

Iš 50-ies šalyje priskaičiuojamų kiaulių augintojų ne mažiau kaip pusė, asociacijos atstovų teigimu, šią vasarą balansuoja ant išlikimo ribos.

Kauno regione kiaulių augintojų nėra daug, tačiau sunkiai verčiasi ir jie. „Net ir tie, kurie nėra arti bankroto ribos, vaikščioja rūškanais veidais. Šiuo metu visas sektorius patiria nuostolių“, – pastebi A.Baravykas.

Miesto turgavietėse kiaulienos pirkimas taip pat sumažėjęs. Pardavėjai dėl to kaltina ne Jonavos rajone kilusio kiaulių maro židinius, o atostogas ir karščius.

Neoficialiais duomenimis, šalyje padidėjus kiaulienos kiekiams, ją tapo sunkiau realizuoti, todėl vis dažniau pasitaiko ne-šviežios kiaulienos.

Europos komisijos sprendimu, kiaulių eksportas iš Lietuvos uždarytas iki spalio pabaigos. Rusija uždraudė mėsos importą ir konkrečiai įvežti kiaulieną iš Kauno apskrities.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius