Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kim Jong Unas žada, kad Šiaurės Korėja turės galingiausias pasaulyje branduolines pajėgas

Švęsdamas naujausios tarpžemyninės balistinės raketos paleidimą per ceremoniją su savo mažamete dukra, Kim Jong Unas pareiškė, kad jo šalis siekia turėti galingiausias pasaulyje branduolines pajėgas, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiaurės Korėjos lyderis taip pat apdovanojo daugiau kaip 100 pareigūnų ir mokslininkų už darbą, susijusį su „Hwasong-17“ – analitikų vadinama „raketa monstru“ ir kuri, kaip manoma, gali pasiekti JAV žemyninę dalį – praėjus kelioms dienoms po to, kai Pchenjanas įvykdė vieną galingiausių raketų bandymų.

Pagyręs naująją tarpžemyninę balistinę raketą (ICBM) kaip „stipriausią pasaulyje strateginį ginklą“, Kim Jong Unas pareiškė, kad Šiaurės Korėjos mokslininkai padarė „nuostabų šuolį į priekį vystydami branduolinių kovinių galvučių montavimo ant balistinių raketų technologiją“, pranešė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Branduolinių pajėgų kūrimas siekiant apsaugoti valstybės ir tautos orumą ir suverenumą „yra didžiausias ir svarbiausias revoliucinis reikalas, o jo galutinis tikslas – turėti galingiausias pasaulyje strategines pajėgas, absoliučias pajėgas, neturinčias precedento šiame amžiuje“, – cituojamas Kim Jong Unas savo įsakyme, apdovanodamas pareigūnus.

„Scanpix“/AP nuotr./Kim Jong Unas su dukra
„Scanpix“/AP nuotr./Kim Jong Unas su dukra

Jis pridūrė, kad vadovaujantys pareigūnai ir mokslininkai pademonstravo pasauliui Pchenjano „tikslą sukurti stipriausią pasaulyje kariuomenę“.

Atskirame KCNA pranešime teigiama, kad naujajai ICBM „Hwasong-17“ nešančiajai raketai suteiktas „KLDR didvyrio“ vardas, pavartojant oficialaus Šiaurės Korėjos pavadinimo inicialus.

Pranešime teigiama, kad ji „aiškiai įrodė pasauliui, jog KLDR yra visavertė branduolinė galybė“, ir priduriama, kad Šiaurės Korėja „visiškai pademonstravo savo, kaip galingiausios ICBM valstybės, galią“.

Korėjos nacionalinio susivienijimo instituto atstovas Hong Minas teigė, kad Šiaurės Korėja trimitavo apie „Hwasong-17“ bandomąjį paleidimą, siekdama pagerinti savo, kaip branduolinės galios, statusą.

„Jei 2017 metais paleidus raketą „Hwasong-15“ buvo siekiama tapti valstybe, galinčia grasinti JAV žemyninei daliai branduolinėmis raketomis, tai naujausia raketa siekiama tapti galingiausia ICBM valstybe“, – sakė jis.

Nuo 2006 metų Jungtinių Tautų Saugumo Taryba priėmė beveik dešimt rezoliucijų, kuriomis Šiaurės Korėjai taikomos sankcijos dėl jos branduolinės ir raketinės veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius