Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos šiaurėje per dujų sprogimą gyvenamajame name žuvo žmogus, 12 sužeista

Kinijos šiaurėje esančiame Tiandzino uostamiestyje per dujų sprogimą šešių aukštų gyvenamajame name žuvo vienas žmogus ir dar 12 buvo sužeista, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Kinijos vėliava
Kinijos vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kinija Sprogimas

Vienas po griuvėsiais likęs žmogus, kuris buvo ištrauktas antradienį 17 val. 40 min., praėjus daugiau kaip 10-iai valandų po ryte įvykusio sprogimo, buvo labai silpnas ir nuvežtas į ligoninę mirė, sakoma Tiandzino administracijos socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame laikraščio „Tianjin Daily“ pranešime.

Dar ieškoma trijų dingusių asmenų, sakoma pranešime. Jame nurodoma, kad 12 sužeistų žmonių gyvybei pavojus negresia.

Sprogimas įvyko maždaug 7 val. 15 min. vietos (2 val. 15 min. Lietuvos) laiku šio miesto Beičeno rajone. Nuotraukose iš įvykio vietos matyti įgriuvę viršutiniai pastato aukštai.

Tiandzinas, svarbus uostas ir gamybos centras, iš Pekino greitaisiais traukiniais pasiekiamas mažiau nei per valandą; tai vienas labiausiai išsivysčiusių Kinijos miestų.

Sprogimo priežastis dar tiriama, bet atrodo, kad jį galėjo nulemti infrastruktūros nusidėvėjimas per daugiau kaip tris didžiulio ekonominio augimo dešimtmečius. Minimas pastatas buvo pastatytas 9-ajame dešimtmetyje, pranešė „Tianjin Daily“.

Kinijos nelaimių valdymo ministerija paragino kuo greičiau nustatyti sprogimo priežastį ir atlikti išsamų patikrinimą dujų nuotėkio rizikoms identifikuoti, kad būtų užkirstas kelias kitoms galimoms tokio pobūdžio nelaimėms, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“.

Kinijai keičiant savo dešimtmečių senumo infrastruktūrą, ypač didelis dėmesys skiriamas gamtinių dujų, naudojamų maistui ruošti, būstams šildyti ir elektrai gaminti, tiekimo linijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius