Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitas džihadistų taikinys – popiežius Pranciškus?

Prancūzijos specialiosios tarnybos patvirtino, kad kitu taikiniu džihadistai norėjo pasirinkti popiežių Pranciškų, o ataka buvo planuojama lapkričio pabaigoje vyksiančio vizito į Centrinės Afrikos Respubliką metu, skelbia „The Huffington Post“.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Islamo valstybė

Manoma, kad džihadistai ketino pasinaudoti tuo, kad šalies sostinėje pontifiką būtų sveikinusi milžiniška minia religingų žmonių. Popiežius Pranciškus buvo informuotas apie galimą pavojų, tačiau kategoriškai atsisakė atšaukti vizitą į Centrinę Afrikos Respubliką.

Šiuo metu stengiamasi užtikrinti saugumą ir iš anksto užkirsti kelią ekstremalioms situacijoms. Žvalgybos pareigūnai jau veikia ne tik Centrinėje Afrikos Respublikoje, bet ir Čade, Kamerūne, Sudane, Pietų Sudane ir Konge. 

Baiminamasi, kad prie džihadistų išpuolio gali prisijungti ir „Islamo valstybei“ ištikimybę paskelbę Nigerijos „Boko Haram“ kariai.

Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas pirmadienį pažymėjo, kad šalies institucijos įsitikinusios, jog teroristai planuoja naujas atakas Prancūzijoje ir kitose Europos šalyse po Paryžiuje surengtų skerdynių.

„Žinome, kad operacijos buvo planuojamos ir tebėra planuojamos, – ne vien prieš Prancūziją, bet ir prieš kitas Europos šalis“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius