Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kompiuteriniai įsilaužėliai pavogė dviejų JAV prekybos tinklų klientų duomenis

JAV prekybos centrų tinklai „Saks Fifth Avenue“ ir „Lord & Taylor“ nukentėjo nuo kibernetinės atakos, per kurią buvo pavogti milijonų pirkėjų kredito kortelių duomenys, sekmadienį paskelbė dienraštis „The Wall Street Journal“.
Programišius
Programišius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kibernetinio saugumo bendrovės „Gemini Advisory“ duomenimis, nusikaltėliai pavogė duomenis apie 5 mln. kredito ir debeto kortelių numerius.

Pavogtą informaciją jau siūloma pirkti per vadinamuosius „tamsiuosius tinklus“ – virtinėje tinklalapių, kompiuterinių nusikaltėlių ir kitų veikėjų naudojamų anoniminiam keitimuisi informacija, rašo „Gemini“.

Kompanijos duomenimis, duomenis apie „Saks Fifth Avenue“ ir „Lord & Taylor“ klientus pradėta vogti pernai gegužę.

Abu prekybos centrų tinklus valdančios Kanados kompanijos „Hudson's Bay Co.“ atstovas patvirtino „The Wall Street Journal“, kad jos kompiuterinių sistemų saugumas buvo pažeistas ir pavogti duomenys apie „Saks Fifth Avenue“ ir „Lord & Taylor“ klientų Šiaurės Amerikoje atliktus pirkimus.

„Nustatėme problemą ir ėmėmės priemonių, kad ji nebeaštrėtų“, – sakė „Hudson's Bay“ atstovas.

Pasak jo, bendrovė neaptiko ženklų, kad kibernetinė ataka būtų paveikusi jos elektroninės prekybos sistemas arba veiklą kitose šalyse – pavyzdžiui, Kanadoje veikiantį prekybos centrų tinklą „Hudson's Bay“ arba Vokietijos „Galeria Kaufhof“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius