-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Korėjos pusiasalis ruošiasi atslenkančiam smarkiam taifūnui

Pietų Korėjoje trečiadienį buvo atšaukta šimtai skrydžių, o Šiaurės Korėjos lyderis išreiškė susirūpinimą dėl grėsmės žmonių gyvybėms ir pasėliams, keliamos sparčiai artėjant taifūnui, anot sinoptikų, galinčiam tapti vienu smarkiausių iš smogusių pusiasaliui šiais metais.
Korėjos pusiasalis ruošiasi atslenkančiam smarkiam taifūnui
Korėjos pusiasalis ruošiasi atslenkančiam smarkiam taifūnui / „Scanpix“/AP nuotr.

Taifūnas „Bavi“, kurio gūsių greitis siekia 162 km per valandą, trečiadienio popietę jau pradėjo veikti Pietų Korėjos pietinę kurortinę Čedžu salą. Joje buvo išvartyta medžių, nuplėšta reklamos stendų ir eismo ženklų, audrai slenkant virš vandenų netoli salos vakarinės pakrantės. Vis dėlto kol kas pranešimų apie sužeistus ar žuvusius žmones nebuvo.

Pietų Korėjos meteorologijos agentūra nurodė, kad taifūno poveikis trečiadienį vakare pradės reikštis pusiasalio pakrantėje, o anksti ketvirtadienį audra turėtų pasiekti sausumą Šiaurės Korėjos vakarinėje dalyje. Agentūra perspėjo, kad „labai smarkūs vėjai ir liūtys“ gali padaryti „rimtos žalos“.

Iki trečiadienio ryto buvo atšaukta daugiau kaip 330 skrydžių į Čedžu salą arba iš jos. Pietų Korėjos tarnybos taip pat uždaro viešus parkus ir evakuoja šimtus žvejybos bei kitų laivų, nurodė Vidaus reikalų ir saugumo ministerija.

Pchenjano valstybinė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) savo ruožtu pranešė, kad antradienį per valdančiosios partijos susitikimą šalies lyderis Kim Jong Unas paragino rūpestingai pasiruošti, kad taifūnas padarytų kuo mažiau žalos turtui ir žmonėms.

Keliomis savaitėmis anksčiau smarkios liūtys Šiaurės Korėjoje sukėlė potvynių ir padarė didelės žalos namams bei pasėliams. Stichijos siautėjimas dar labiau pablogino padėtį skurdžioje valstybėje, kurios ekonomika dar labiau smukdo JAV vadovaujamos sankcijos dėl Pchenjano branduolinės programos ir sienų uždarymas dėl koronaviruso pandemijos.

KCNA anksčiau paskelbė, kad perspėjimas dėl taifūno buvo paskelbtas didžiojoje šalies dalyje, o pareigūnai evakuoja žvejų laivus ir imasi priemonių pastatams, ūkiams ir geležinkeliams apsaugoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius