Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 06 /23:10

Koronavirusu sergantis B.Johnsonas perkeltas į intensyvios terapijos skyrių

Didžiosios Britanijos premjeras Borisas Johnsonas pablogėjus jo būklei perkeltas į intensyvios terapijos skyrių, praneša BBC.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Premjeras jį pavaduoti paprašė užsienio reikalų sekretoriaus Dominico Raabo. B.Johnsono atstovas spaudai nurodė, kad D.Raabas premjerą pavaduos tik ten, „kur būtina“.

„Šią popietę, premjero būklė pablogėjo, patarus jo medicinos komandai, jis buvo perkeltas į Intensyvios terapijos skyrių. Premjeru ligoninėje puikiai rūpinamasi, dėkojame visiems ligoninės medikams už jų sunkų darbą ir atsidavimą“, – nurodė premjero atstovas.

55-erių B.Johnsonas dėl koronaviruso į Londono ligoninę paguldytas sekmadienį, koronavirusas jam patvirtintas prieš 10 dienų.

B.Johnsonas sekmadienį vakare buvo paguldytas į Šv. Tomo ligoninę Londone dėl išliekančių ligos simptomų – kosulio ir pakilusios temperatūros.

Keliomis valandomis anksčiau B.Johnsono atstovas sakė, kad premjeras yra „geros nuotaikos“.

„Ministras pirmininkas patogiai praleido naktį Londono Šv. Tomo ligoninėje ir yra geros nuotaikos“, – tąsyk pareiškė atstovas.

Jis pridūrė, kad premjerui pasireiškia COVID-19 „nuolatiniai simptomai“ ir jis toliau yra „stebimas“.

Vis dėlto apie 19 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku B.Johnsonas buvo perkeltas į intensyviosios terapijos skyrių, pablogėjus jo būklei, nurodė Dauningo gatvė.

Dauningo gatvė pridūrė, kad Konservatorių partijos lyderis išliko sąmoningas, bet buvo perkeltas baiminantis, kad jam gali prireikti dirbtinės plaučių ventiliacijos.

COVID-19 aukų skaičius JK perkopė 5 000

Jungtinėje Karalystėje per pastarąją parą nuo naujojo koronaviruso sukeltos ūminės kvėpavimo takų ligos mirė 439 žmonės, COVID-19 aukų šalyje padaugėjo iki 5 373, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Skelbiama, jog dėl koronaviruso užkrato patikrinta 208,8 tūkst. šalies gyventojų, iš jų 51,6 tūkst. testų atsakymai parodė teigiamą rezultatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius