Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronavirusu užsikrėtė 13 vaikų tėvas iš Škotijos, visos šeimos laukia sunki saviizoliacija

Vienoje iš gausiausių šeimų Škotijoje – nelaimė. COVID-19 diagnozuotas trylikos vaikų tėvui Roy Hannui, skelbia BBC. Karantinas šiai gausiai šeimai buvo nelengvas išbandymas, o kaip ji išgyvens vyro ligą?
Roy Hannas
Roy Hannas / R.Hanno nuotr.

Vos paskelbus karantiną Emma ir Roy Hannai namuose sudėliojo labai griežtą grafiką ir nustatė taisykles, kad būtų nors kiek tvarkos.

Dešimt iš trylikos šeimos vaikų vis dar gyvena su tėvais, todėl priverstinis buvimas namuose šiam gausiam būriui nėra lengvas.

Per kelias savaites jau buvo nusistovėjusi šiokia tokia tvarka, tačiau viskas keičiasi dabar, kai Roy gavo teigiamus COVID-19 tyrimo rezultatus.

Vyras dirbo slaugytoju ligoninėje, todėl greičiausiai užsikrėtė darbe.

„Sergu tik kelias dienas, o požymiai labai silpni, – sakė jis BBC. – Labai nustebau, kad testas buvo teigiamas“.

Jis pripažino darbe susiduriantis su COVID-19 ligoniais, tačiau visuomet dėvėjo apsaugos priemones, dažnai buvo tiriamas, todėl užsikrėsti nesibaimino.

„Mes juokavome darbe, kad daugiau galimybių užsikrėsti prekybos centre nei ligoninėje. Dabar tiesiog blogai jaučiuosi dėl to, kad negaliu dirbti“, – kalbėjo jis.

Tačiau užsikrėsti galėjo ir vaikai bei Emma. Dabar šeima turės izoliuotis keturiolikai dienų. Bent savaitę vyras gyvens atskirai.

„Juokaujame, kad įgysime minios imunitetą“, – geros nuotaikos nepraranda vyras.

Juokaujame, kad įgysime minios imunitetą.

Visgi penkiasdešimtmetis vyras patenka į rizikos grupę – jis serga antro tipo diabetu, tačiau kol kas jis visiškai ramus ir tikisi kuo greičiau pasveikti ir grįžti į darbą.

„Mano gyvenimas išties nepasikeitė. Gal tik dažniau matysiu vaikus. Išties, net džiaugiuosi užsikrėtęs, nes būsiu labiau užtikrintas, kai reikės grįžti į darbą“, – kalbėjo jis.

Visgi nusiraminti R.Hannui nederėtų. Pasaulio sveikatos organizacija tvirtina, kad nėra įrodymų, jog persirgus COVID-19 susiformuoja imunitetas.

O kol Roy gydysis ne namuose, Emmai teks vienai rūpintis šeima. Vien nupirkti maisto visam dešimtukui – atžaloms nuo penkerių iki 28 metų amžiaus – nėra lengva užduotis. Savaitei tenka pirkti 21 kepalą duonos, 50 pieno pakuočių, ir penkias dideles dėžes dribsnių.

„Socialinės distancijos taisyklės mums, didelei šeimai, yra tikras iššūkis, – pripažino Emma. – Nueiti į parduotuvę ir pirkti tik tris leidžiamas pakuotes produkto mums reiškia, kad mums teks eiti kelis kartus“.

Be to, nuolat prižiūrėti būrį vaikų, kai nė negali išeiti į lauką, nėra lengva.

„Dieną prieš Roy nustatant koronavirusą palūžau – ėmiau daužyti sieną ir verkiau. Galvojau, kad man visko gana ir tiesiog noriu pertraukėlės. Keista, bet kai pasakiau šeimai apie teigiamą Roy tyrimą, visi šiek tiek susikaupėme ir šiomis dienomis kiekvienas labiau stengiamės“, – pasakojo Emma.

Ji džiaugiasi, kad šeima nebegyvena bute ir turi galimybę leisti sau mažas nuodėmes – pavyzdžiui, naktimis sode visi žaidžia krepšinį.

„Pradžioje maniau, kad aiškios taisyklės ir tvarka mane išgelbės, tačiau dabar jau suprantu, kad tai – realybėje neįgyvendinama. Keturiolikmetis sūnus naktimis žaidžia kompiuterinius žaidimus, o dukros nuo 6 val. ryto keliasi dirbti iš namų. Iš pradžių man labai nepatiko, tačiau dabar suprantu, kad maitinti visus pamainomis yra netgi lengviau. Geriau būti lankstiems ir daryti tai, ką galime padaryti“, – apie buitį karantino metu pasakojo 13 vaikų motina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius