-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremliaus įtaka JAV prezidento rinkimuose: rusai kaltinami pavogę demokratų laiškus ir perdavę juos Donaldui Trumpui

Prieš pat demokratų partijos suvažiavimą Filadelfijos mieste, paviešintas faktas apie įsilaužimą į elektroninį paštą ir pasisavintus laiškus. Hillary Clinton rinkimų kampanijos atstovas viešai prabilo, kad JAV prezidento rinkimų kampanijoje veikia „Rusijos ranka“, kuri stengiasi pagelbėti respublikonų atstovui Donaldui Trumpui.
Donaldas Trumpas ir Mike'as Pence'as
Donaldas Trumpas ir Mike'as Pence'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas su CNN televizijos žurnalistais Robby Mookas pabrėžė, kad toks elektroninių laiškų pagrobimas neatrodo atsitiktinumas. Jis organizuotas prieš pat demokratų partijos suvažiavimą.

„Wikileaks“ nutekinti 19 tūkstančių laiškų rodo, kad Demokratų nacionalinio komiteto atstovai rodė palankumą H.Clinton ir siekė sutrukdyti jos konkurentui partijoje Bernie Sandersui.

Viename iš išplatintų laiškų rašoma apie tai, kad H.Clinton rėmėjai turėtų skleisti žinią apie tai, kad B.Sandersas yra ateistas ir teigti tai religingų amerikiečių gyvenamose valstijose.

Šių laiškų paviešinimas jau privertė atsistatydinti Demokratų partijos pirmininkę Debbie Wasserman Schultz.

„Yra įrodymų, kad Rusijos valstybės atstovai įsilaužė į Demokratų nacionalinio komiteto duomenų bazę, pavogė laiškus ir, ekspertų teigimu, viešina juos tam, kad pagelbėtų Donaldui Trumpui“, – CNN eteryje teigė H.Clinton atstovas R.Mookas.

Demokratų partija po šios kibernetinės atakos prašė Virdžinijoje įsikūrusios kibernetinio saugumo kompanijos „CrowdStrike Inc.“ pagalbos. Šios kompanijos atstovų tyrimas parodė, kad į duomenų bazę buvo įsilaužę dvi programišių grupuotės, kurios siejamos su Kremliumi.

Kibernetinių atakų ekspertas Tomas Kellermanas portalui defenseone.com teigė, kad šią ataką Rusijos kibernetiniai įsilaužėliai surengė norėdami paveikti JAV prezidento rinkimų rezultatus.

„Vienintelis racionalus paaiškinimas iš Rusijos pusės būtų toks, kad šie laiškai išplatinti tam, kad būtų vienas prieš kitą supriešinami kandidatai. Šaltasis karas vyksta ir intensyviau nei bet kada“, – tikino T.Kellermanas.

Tuo metu santykius su Rusija žadančio gerinti D.Trumpo kampanijos atstovai neigia, gavę laiškus iš Rusijos programišių. „The Washington Post“ žurnalistams jie šiuos pareiškimus vadino „pokštu“.

„Tai parodo, kad Hillary Clinton pasakys ir padarys viską, kad laimėtų rinkimus ir išlaikytų galią supuvusioje sistemoje“, – aiškino D.Trumpo komunikacijos vadovas Jamesas Milleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius