Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 17 /17:37

Kremliaus kerštas: prokuratūra siūlo įkalinti V.Putino kritiką A.Navalną dešimčiai metų

Rusijos teisėsaugos pareigūnai prašo skirti opozicionieriui Aleksejui Navalnui ypač griežtą 10 metų laisvės atėmimo bausmę kolonijoje dėl dalyvavimo tariamame finansinių aferų tinkle, susijusiame su kompanija „Yves Rocher“, skelbia „RIA Novosti“.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Siūlome skirti Navalnui dešimties metų laisvės atėmimo bausmę griežto režimo kolonijoje“, – skelbiama generalinės prokuratūros išplatintame pranešime.

V.Putino režimui aršiai oponuojančiam A.Navalnui jau buvo skirtas trejus su puse metų trunkantis namų areštas, o jo broliui Olegui buvo skirta tokio paties laiko tarpo laisvės atėmimo bausmė.

Panaikino namų areštą

Maskvos miesto teismas antradienį pakeitė Zamoskvorečjės rajono teismo nuosprendį opozicijos veikėjui Aleksejui Navalnui ir pratęsė jam skirtą lygtinę laisvės atėmimo bausmę iki penkerių metų.

Kaip pranešė agentūros „Interfax“ korespondentas, toks sprendimas buvo priimtas peržiūrėjus skundą prancūzų bendrovės „Yves Rocher“ byloje. Teismas nuo antradienio panaikino A.Navalnui skirtą namų areštą.

Maskvos Zamoskverečjės rajono teismas gruodžio 30 dieną nuteisė A.Nevalną ir skyrė jam 3,5 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant, o kartu teistą jo brolį Olegą iš teismo pasiuntė į bendrojo režimo koloniją atlikti 3,5 metų įkalinimo bausmės.

Paskelbus nutartį, A. Navalnas pareiškė, kad neketina laikytis namų arešto, kadangi laiko jį neteisėtu. Teismas ne kartą buvo informuotas apie A.Navalno namų arešto pažeidimus, tačiau pranešimų nenagrinėjo.

A.Navalnas ir jo brolis buvo nuteisti už sukčiavimą, kurio taikiniu esą tapo Prancūzijos kosmetikos bendrovė „Yves Rocher“. Jiedu buvo pripažinti pasisavinę iš tos bendrovės beveik 27 mln. rublių (apie 500 tūkst. JAV dolerių pagal tuometį kursą).

Broliai Navalnai buvo kaltinami 2008-2012 metais pavogę 30 mln. rublių (apie 500 tūkst. JAV dolerių arba 1,5 mln. litų pagal dabartinį kursą) iš dviejų bendrovių, įskaitant „Yves Rocher“ dukterinę įmonę.

A.Navalnas antradienį pažadėjo aktyviai dalyvauti politinėje veikloje.

„Aš tęsiu visa tai, ką dariau. Galbūt net su papildoma energija, nes dabar esama papildomos asmeninės motyvacijos“, – sakė jis žurnalistams Maskvos miesto teisme.

Jis pareiškė, kad nuosprendis buvo priimtas, padarius daugybę procesinių pažeidimų, ir apgailestavo, kad brolis „lieka įkaitu“.

A.Navalnas pridūrė, kad atšaukus jam taikytus apribojimus, dabar jis galės lankytis kituos Rusijos miestuose.

„Nuo šios dienos mano statusas yra naujas... Į užsienį aš, žinoma, išvažiuoti negaliu – net užsienio paso neturiu, man draudžiama, tačiau dabar turiu galimybę aplankyti kitus Rusijos miestus. Teoriškai galiu, pirma kartą per trejus metus, važiuoti į Sočį ar į Krymą“, – sakė A.Navalnas ir pabrėžė, kad kovo 1-ąją jis ketinąs dalyvauti opozicijos Maskvoje rengiamoje eisenoje „Vesna“ (Pavasaris).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius