Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius ragina Vokietiją dalintis informacija dėl tariamo mergaitės prievartavimo

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį paragino Vokietiją pasidalinti informacija apie Vokietijoje gyvenančią nepilnametę rusę, kurios šeima sako, kad trylikametę išprievartavo migrantai.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / Sputnik/Scanpix. nuotr.

„Esu įsitikinęs, kad, jeigu būtiną informaciją teiks atitinkami Vokietijos Federacinės Respublikos organai, bus ir mažiau painiavos“, – sakė Rusijos diplomatijos vadovas, viešėdamas Ašchabade.

Mergaitės, kurią Rusija įvardino kaip Lizą, šeima tvirtina, kad ji buvo pagrobta ir išprievartauta trijų migrantų Berlyne.

Šis atvejis Vokietijoje paskatino audringas diskusijas apie migrantus ir dar padidino įtampą Vokietijos ir Rusijos santykiuose, tvyrančią dėl Sirijos konflikto ir Europos Sąjungos Maskvai taikomų sankcijų.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris trečiadienį paragino S.Lavrovą „politiškai neeksploatuoti“ šių įtarimų, nesulaukus tyrimo rezultatų.

Vokietijos policijos pareigūnai praėjusią savaitę atmetė trylikametės pasakojimą, kad su ja esą lytiškai smurtavo „užsieniečiai“, tačiau vis tiek perdavė bylą prokuratūrai.

Berlyno prokurorai pareiškė neturintys įrodymų, kad mergina buvo verčiama lytiškai santykiauti, tačiau pradėjo tyrimą prieš mažiausiai vieną asmenį dėl galimų lytinių santykių su nepilnamete (14 metų Vokietijoje).

„Kadangi kalbama apie Rusijos Federacijos pilietę, mes neturime teisės paprasčiausiai laukti, kada tyrimas baigsis“, – sakė S.Lavrovas ketvirtadienį.

„Mes privalome pagal visas normas, kurios civilizuotame pasaulyje egzistuoja, būti informuoti apie tą ar kitą incidentą, kuris įvyksta su Rusijos Federacijos piliečiais, ko šiuo atveju nebuvo padaryta laiku. Būtent todėl kilo skirtingi šios situacijos aiškinimai“, – pareiškė jis.

Pasak S.Lavrovo, apie šį incidentą „mes gavome informaciją ne iš oficialių Vokietijos struktūrų, o iš pradžių iš rusakalbės bendruomenės, paskui iš šios šeimos advokatų, paskui iš Lizos tėvų“.

„Esu įsitikinęs, kad kuo daugiau bus skaidrumo, kuo daugiau bus informacijos apie mūsų piliečius, kurie patenka į nestandartines situacijas, ypač tokias rimtas situacijas, tuo geriau bus mūsų santykiams ir nekils niekam kažkokių klausimų apie tai, kas yra propaganda, ir kas kišimasis į vidaus reikalus“, – pažymėjo S.Lavrovas.

Rusijos užsienio reikalų ministras antradienį pareiškė patikėjęs, kad mergaitė buvo pagrobta, ir apkaltino policiją jos dingimo „slėpimu“.

„Aišku, kad mergaitė absoliučiai tiksliai ne savo noru dingo 30 valandų“, – sakė S.Lavrovas per spaudos konferenciją antradienį ir pridūrė: „tikiuosi, kad nebesikartos tokie atvejai, kaip su mūsų mergaite Liza, kai naujiena apie tai, jog ji dingo, labai ilgai buvo slepiama dėl kažkokių priežasčių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius