-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kruvinos Paryžiaus atakos: kodėl Belgija – ekstremizmo židinys?

Belgija, kurios 400 tautiečių – didžiausias skaičius Europoje – išvyko kovoti į Siriją ir Iraką, dabar sunkiai susitaiko su tuo, kad dalis jų prisidėjo prie Paryžiaus išpuolių.
Belgijos policija prie pastato, kuriame įkaitu laikomas mažiausiai vienas žmogus.
Belgijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Septyni įtariamieji, siejami su Paryžiaus išpuoliais, sulaikyti Briuselio Molenbyko priemiestyje. Molenbyko meras Francoise Schepmansas pažymėjo, kad teroristų tinklas čia iš tiesų veikė.

Sausį, praėjus dviem dienom po to, kai įvykdytas išpuolis „Charlie Hebdo“ redakcijoje, policija viename iš Belgijos miestų  Vervjė – nušovė du įtariamuosius kovotojus. Be to, Belgijos pilietis įtariamas tuo, kad tiekė ginklus Amedy Coulibaly, kuris sausį košerinėje parduotuvėje Paryžiuje nužudė keturis žmones.

Ayoubas El Khazzani kaltinamas išpuoliu keleivių pilname traukinyje Amsterdamas-Paryžius. Išpuolį jis surengė rugpjūčio mėnesį. Jis su savo seserimi prieš šią ataką lankėsi Briuselio Molenbyko priemiestyje. Paryžius gedi savo aukų, Molenbyko priemiestis taip pat kenčia. Pastarasis vėl pagarsės ekstremistais, kurie kelia chaosą Europoje.

Nedidelėje kavos parduotuvėje jauni belgai šnabždasi: „Ar jūs čia dėl terorizmo? Molenbyke yra daugybė teroristų“.

Nedidelėje kavos parduotuvėje jauni belgai šnabždasi: „Ar jūs čia dėl terorizmo? Molenbyke yra daugybė teroristų“.

Pasaulio žiniasklaida užsipuolė šią teritoriją, vaizduodama tik tai, kas šias apylinkes padaro „mokykla ekstremistams“. Tai Molenbykui turėjo didelės įtakos. 

Akmenimis grįstos gatvės purvinos, o blusų turguje istorinėje centrinėje aikštėje džemperiai parduodami vos po tris eurus. 

Stovėdama Molenbyko policijos nuovadoje Ann Giles Goris, mero atstovė spaudai, prašė Belgijos valdžios nenusisukti nuo miesto, tačiau investuoti į jo ateitį, kad galiausiai radikalizmas būtų likviduotas kartą ir visiems laikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius