Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur slepiasi ekscentriškasis Muamaras Kadhafi?

Libijos sukilėliai ir NATO pareigūnai tikisi, kad šalies diktatoriaus pulkininko Muamaro Kadhafi medžioklė neužsitęs. Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Liamas Foxas patvirtino, kad tai užtikrinti siekiama į pagalbą pasitelkus keletą priemonių.
Muamarą Kadhafi lydėdavo asmens sargybinės moterys
Muamaras Kadhafi / „Scanpix“ nuotr.

Libijos viduje dirbs agentai, rinksiantys naujausią informaciją ir gandus, susijusius su galima M.Kadhafi buvimo vieta. Be to, iš satelitų bus stebimi visi konvojai ir neįprasti judėjimai dykumoje. Taip pat ketinama slaptai klausytis pokalbių, tikintis, kad kas nors iš Libijos diktatoriaus rėmėjų ar jis pats netyčia išsiduos, kur jo ieškoti, rašo BBC.

Šios savaitės pradžioje M.Kadhafi išplatino žinutę, kurią ketinama nuodugniai išanalizuoti, tikintis apčiuopti kokių nors užuominų. Paviešintame įraše pulkininkas tikina vaikščiojęs po Libijos sostinę Tripolį, tačiau patvirtinti šios informacijos neįmanoma.

Pasak sukilėlių, yra ženklų, kad M.Kadhafi yra Tripolyje arba netoli šio miesto. Tačiau niekas nėra tikras. Be to, kurį laiką kalbėta ir apie tai, kad Libijos lyderis galėjo išvykti į savo gimtąjį Sirte miestą. Dar kiti spekuliavo, kad M.Kadhafi slepiasi požeminiuose Tripolio tuneliuose, tikėdamasis paslapčia pabėgti iš miesto.

Kai kurie tiki, kad jis galėjo išvykti į šalies pietus ir apsigyventi jam prijaučiančiose gentyse. Manoma, kad iš čia Libijos lyderis galėtų pabėgti iš šalies.

Jei M.Kadhafi pavyktų išvengti suėmimo, Libijos sukilėliams paskelbti pergalę būtų sudėtingiau. Kaip ir naujai valdžiai pradėti savo darbą. Jo išlikimas taip pat sustiprintų šalyje pasipriešinimą naujai valdžiai.

Reuters/Scanpix nuotr./Muamaras Kadhafi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Muamaras Kadhafi

Šiems užsienio valstybių nuogąstavimams pagrindo yra. Visų akys krypsta į Iraką, kurio diktatoriui Saddamui Husseinui aštuonis mėnesius pavyko slapstytis, o jam ištikimos pajėgos pradėjo pačios organizuotis, prie jų netrukus prisijungė „al-Qaeda“ ir kitos radikalų grupės.

Žlugusios pastangos sugauti S.Husseiną tapo Jungtinių Valstijų pūliniu. Visgi net ir tada, kai diktatorius buvo sugautas, smurtas šalyje neišnyko. Slėptis galima ilgai. Osama bin Ladenas tai įrodė, nuo Amerikos ir jos sąjungininkių slapstydamasis bemaž dešimtmetį.

Tam, kad galėtum efektyviai slėptis, turi turėti pagalbininkų tinklą ir, idealiu atveju, tave remiančią visuomenę. Tačiau kuo tas, kuris slepiasi, bando daugiau komunikuoti, tuo didesnė tikimybė, kad jį suras tie, kurie jo ieško.

Pulkininkas M.Kadhafi, išgarsėjęs savo neprognozuotumu, visuomet dėmesį buvo sutelkęs į savo galią ir išlikimą. Kokių veiksmų jis ketina imtis kol kas neaišku lygiai taip pat, kaip ir tai, kur jis šiuo metu yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius