Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lamanšo sąsiaurį per vieną dieną vėl kirto rekordiškai daug migrantų

Lamanšo sąsiaurį šią savaitę kirto rekordinis skaičius migrantų, iš Prancūzijos mėginančių pasiekti Jungtinę Karalystę, ketvirtadienį pranešė Britanijos vyriausybė, atvykėlių skaičiui šiais metais jau gerokai viršijant praėjusių metų skaičių.
Migrantai valtyje
Migrantai valtyje, asociatyvinė nuotr. / „Scanpix“/AP nuotr.

Vidaus reikalų ministerija patvirtino, kad mažiausiai 482 žmonės trečiadienį atplaukė vienu judriausių laivybos kelių pasaulyje, dauguma jų – pavojingai perpildytomis pripučiamomis valtimis.

Šis skaičius pranoko ankstesnį vos prieš kelias savaites registruotą neteisėtų migrantų rekordą, pastariesiems skubant pasinaudoti kelionei palankiais vasaros orais.

Didžiosios Britanijos naujienų agentūros „Press Association“ duomenimis, šiais metais per Lamanšą į Jungtinę Karalystę patekusių migrantų skaičius viršijo 10 tūkst. ir yra gerokai didesnis už pernykštį, kai per visus metus į šalį atvyko maždaug 8,5 tūkst. žmonių.

Vyriausybė pranešė, kad trečiadienį buvo 21 Lamanšo kirtimo „atvejis“, atplaukė 482 žmonės, dar 246 asmenims Prancūzija neleido pasiekti pietinės Anglijos pakrantės.

Vyriausybės pareigūnas Danas O'Mahoney, atsakingas už kovą su nelegalia migracija per Lamanšą, dėl tokios situacijos kaltino nusikalstamas grupuotes, o pačią padėtį pavadino „nepriimtina“ ir „pavojinga“.

Augantis tokių atvykėlių skaičius kelia vis daugiau problemų vyriausybei, kuri pažadėjo sustabdyti migrantų srautus ir Didžiosios Britanijos sienų apsaugos sugriežtinimą pavertė pagrindiniu savo kampanijos dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos klausimu.

Praėjusį mėnesį vidaus reikalų sekretorė Priti Patel ir jos Prancūzijos kolega Gerald'as Darmaninas pranešė apie savo planus daugiau nei dukart padidinti Prancūzijos pakrantę saugančių pareigūnų skaičių.

Didžioji Britanija taip pat pažadėjo 2021–2022 metais Prancūzijai skirti 62,7 mln. eurų, kad ji padėtų sustabdyti nelegalių migrantų srautą.

P.Patel pažadėjo padaryti, kad nelegaliems migrantams keliauti per Lamanšą būtų „neįmanoma“ ir pasiūlė peržiūrėti prieglobsčio suteikimo tvarką ir numatyti griežtesnes įkalinimo bausmes žmonių kontrabandininkams ir patiems migrantams.

Pasak jos, šie pakeitimai, kuriuos kritikuoja žmogaus teisių grupės, yra gerokai vėluojantys.

Šią savaitę P.Patel su pareigūnais Graikijoje aptarė bendradarbiavimą sprendžiant nelegalios migracijos problemą.

Per dviejų dienų vizitą Atėnuose P.Patel susitiko su ministrais, patruliavo drauge su Graikijos pakrantės apsaugos pareigūnais, norėdama daugiau sužinoti apie jų naudojamas priemones nelegaliai migracijai valtims sustabdyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius