-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje rinkimuose į EP daugiausiai balsų surinko centro dešinieji

Latvijoje šeštadienį vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą didžiausio rinkėjų palaikymo sulaukė centro dešinioji partija „Naujoji vienybė“ – už ją savo balsus atidavė maždaug 26,2 proc. dalyvavusių rinkėjų, rodo duomenys, gauti iš beveik visų balsavimo apylinkių.
EP rinkimai Latvijoje
EP rinkimai Latvijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kol kas nesuskaičiuoti tik rinkėjų balsai, atiduoti paštu ir užsienyje.

Kaip rodo naujienų agentūros BNS turimi duomenys, už prorusišką socialdemokratinę partija „Santarvė“ balsavo 17,5 proc. rinkėjų, už dešiniojo sparno nacionalinį aljansą „Viskas Latvijai!“ ir „Tėvynei ir Laisvei“ – apie 16,4 proc. rinkėjų.

Ketvirtoje vietoje yra liberalios pakraipos susivienijimas „Už plėtrą/Už!“, surinkęs 12,4 proc. balsų, penktoje – maždaug 6,3 proc. rinkėjų palaikymo sulaukusi Latvijos rusų sąjunga.

Remiantis šiais duomenimis, „Naujoji vienybė“, „Santarvė“ bei „Viskas Latvijai!“ ir „Tėvynei ir Laisvei“ turėtų gauti po du mandatus, „Už plėtrą/Už!“ ir Latvijos rusų sąjunga – po vieną.

Europarlamentarų mandatai turėtų atitekti Valdžiui Dombrovskiui ir Sandrai Kalnietei iš „Naujosios vienybės“, Nilui Ušakovui iš „Santarvės“, Andriui Amerikui iš regioninės partijos „Garbė tarnauti Rygai“, kandidatavusiam „Santarvės“ sąraše, taip pat Robertui Zylei ir Dacei Melbardei iš „Viskas Latvijai!“ ir „Tėvynei ir Laisvei“ bei Tatjanai Ždanokai iš Latvijos rusų sąjungos.

Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ŽVS) surinko 5,34 proc. balsų, tačiau gali likti be mandato. Po beveik 5 proc. rinkėjų balsų surinko Latvijos regionų susivienijimas ir Naujoji konservatorių partija.

Iš viso šeštadienį vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą balsavo 33,51 proc. – 473 084 – Latvijos rinkėjai.

Oficialūs rinkimų rezultatai bus paskelbti vidurnaktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius