Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lėktuvo katastrofos Rusijoje aukos: studentai, verslininkai, būsimai tėvystei besiruošęs vyras, vestuves planavęs pilotas

Daugėja informacijos apie pirmadienį anksti ryte Rusijoje įvykusios lėktuvo katastrofos aukas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / „RIA-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip jau skelbta anksčiau, Sibire nukritus lėktuvui, 31 žmogus žuvo. Kaip praneša lifenews.ru, tarp aukų – įvairiausių specialybių žmonės, nemažai jų paliko našlaičiais mažus vaikus.

Lėktuve buvo naftos kompanijos „Surgutneftgaz“ valdybos narys ir dar keli šios firmos darbuotojai. Žuvo ir įmonės „Vostokburvod“ direktorius, našlaičiu liko jo 3 metų vaikas. „Tai buvo įprastinė darbo kelionė. Skristi lėktuvu jis niekada nebijojo, – pasakojo žuvusiojo sesuo. – Aš negaliu patikėti, kad taip įvyko. Kalbėjausi su juo prieš savaitę, jis buvo laimingas, džiaugėsi gyvenimu.“

Žuvo ir dar vienos Tiumenės įmonės darbuotojai, jų mažamečiai vaikai taip pat liko našlaičiai, vienam iš jų – vos metai.

Ketino švęsti vestuves

Tragedijos metu žuvo abu pilotai ir dvi stiuardesės. Vienas pilotų antradienį turėjo švęsti savo 28-ąjį gimtadienį, o kitas – 24 metų pilotas – mažiau nei po mėnesio ketino vesti savo mylimąją.

Nikita taip mylėjo dangų!

Šio piloto mylimoji pasakojo „Komsomolskaja pravda“ : „Nikita taip mylėjo dangų! Grįžęs namo sakydavo, kad jį darbe giria. Jam labai patiko jo darbas, jis jaudindavosi, kad viskas būtų gerai.“

Žuvusiųjų pilotų kolegos labai gerai atsiliepė apie šiuos specialistus. Jie sakė, kad tai buvo atsakingi lakūnai, o vienas jų vos prieš mėnesį baigė ir specialius ypatingųjų situacijų kursus.

Žuvo studentų grupė

Tarp lėktuvo ATR-72 keleivių buvo ir grupė studentų, skridusių į mokslinę konferenciją Surgute.

„Tai – jaunų specialistų konferencija, vykstanti jau 32 kartą“, – sakė kompanijos „Surgutneftgaz“, organizavusios šią konferenciją, atstovas. Keturi jauni specialistai žuvo, išsigelbėti pavyko tik dviem studentams.

Vienas iš katastrofos metu žuvusių žmonių netrukus turėjo tapti tėvu. Įmonės, kurioje šis vyras užėmė vienas iš vadovaujančių pareigų, darbuotoja pasakojo: „Jis buvo nuostabus žmogus. Vienas geriausių vadovų, su kuriais teko dirbti. Visi jį prisimena tik iš gerosios pusės.“

Medikai kovoja dėl gyvybių

Šiuo metu medikai kovoja dėl 12 katastrofą išgyvenusių žmonių gyvybių. 9 sužeistieji jau buvo operuoti, dar trys bus operuojami artimiausiu metu. 

Du sužeistieji dabar yra itin sunkios būklės. Kelis žmones gali tekti gabenti iš vietos ligoninės į Maskvą, nes jiems prireiks itin sudėtingo gydymo.

Kaip jau skelbta anksčiau, vienas žmogus save vadina laimės kūdikiu – jis turėjo bilietą šiam reisui, tačiau paskutinę akimirką nusprendė neskristi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius