Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lenkai išsityčiojo iš Holokausto paminklus šalyje lankiusių vokiečių musulmonių

Grupė daugiausia musulmonių mokinių iš Vokietijos pareiškė, kad jas, atvykusias į ekskursijas po Holokausto memorialus Lenkijoje, rasistiškai užgauliojo vietos gyventojai, praneša „Deutschlandfunk radio“.
Musulmonės mokinės iš Vokietijos Lenkijoje buvo sutiktos nesvetingai
Musulmonės mokinės iš Vokietijos Lenkijoje buvo sutiktos nesvetingai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Musulmonai Lenkija

Mergaitės iš Theodoro Heusso bendruomenės mokyklos Berlyno Moabito rajone teigė, kad Lenkijoje žmonės joms grasino ir bandė jas pulti.

Viena musulmonė mokinė sakė, kad Liublino mieste vienas vyras ant jos spjovė, o incidentą matę policininkai nieko nedarė. Kita mergina tvirtino turėjusi išeiti iš parduotuvės, nes telefonu kalbėjosi persiškai.

„Jie priėjo prie manęs ir paprašė palikti patalpas, nes trukdau žmonėms. Pagalvojau: kodėl? Tik todėl, kad aš kalbu persiškai ir esu užsienietė? Taip, todėl“, – radijo stočiai teigė mokinė.

Atvykėlės iš Vokietijos sakė, kad kioske joms nepardavė vandens. Vienai mergaitei esą grasinta peiliu, o kitai Lodzėje moteris sviedė į veidą plastikinį buteliuką ir surėkė: „Nešdinkis!“

Mokinės anglų kalba kreipėsi į du policininkus, tačiau Liublino policijos pareiškime teigiama, kad „iš vertėjavusių žmonių išgirsta, kad jokių problemų nėra“.

Negana to, miesto pareigūnai pareiškė, kad į juos apskritai nebuvo kreiptasi su kokiais nors skundais. Policija taip pat pranešė, kad nerado jokių incidentų įrodymų stebėjimo kamerų įrašuose.

Mergaičių kelionę į Lenkiją organizavo Vokietijoje veikianti Holokausto atminimo institucija – Vansi konferencijos namai (Berlyno priemiestyje Vansi 1942 metų sausį susirinkę nacių režimo lyderiai aptarė „žydų klausimą“, – red.).

Išvykos tikslas buvo informuoti mergaites apie Holokausto siaubą, taip pat – apie okupuotos Lenkijos gyventojų kančias.

„Mane ypatingai pribloškė tai, kad mūsų jaunimui tai nutiko per kelionę, skirtą būtent šios temos – rasizmo – analizavimui. Žinoma, labai liūda“, – teigė Vansi konferencijos namų direktorius Hansas-Christianas Jaschas.

Lenkijoje pastaruoju metu gausėja neapykantos nusikaltimų prieš musulmonus. 2016-aisiais tokių incidentų buvo beveik dvigubai daugiau nei ankstesniais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius