Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lenkijos teismas: L.Walesa turi atsiprašyti valdančiosios partijos lyderio

Lenkijos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs šmeižto bylą, iškeltą buvusiam prezidentui ir kovotojui už demokratiją Lechui Walesai, pirmadienį nutarė, kad jis privalo atsiprašyti valdančiosios partijos lyderio Jaroslawo Kaczynskio.
Lechas Walesa
Lechas Walesa / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

L.Walesa protestavo dėl Gdansko apeliacinio teismo verdikto ir sakė, kad kreipsis į Aukščiausiąjį Teismą ar net Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT) Strasbūre.

J.Kaczynskis, valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis ir įtakingiausias Lenkijos politikas, bylą L.Walesai iškėlė už kaltinimus jam socialinėje žiniasklaidoje dėl 2010 metais Rusijoje įvykusios lėktuvo katastrofos, per kurią žuvo J.Kaczynskio brolis dvynys, tuometinis prezidentas Lechas Kaczynskis, ir dar 95 žmonės.

Vienoje savo žinučių L.Walesa rašė, kad J.Kaczynskis „vedinas bravūros“ telefonu reikalavo nutupdyti lėktuvą tvyrant tirštam rūkui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius