-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libane bandė susideginti sirų pabėgėlis

Libane ketvirtadienį vienas pabėgėlis padegė save prie Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūros (UNHCR) būstinės Beirute, naujienų agentūrai AFP pranešė šios organizacijos atstovas.
Sprogimas Beirute
Libanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Libanas Sirija

„Per šįryt įvykusį tragišką incidentą UNHCR registruotas sirų pabėgėlis bandė susideginti, padegęs save netoli organizacijos Priėmimo centro Beirute“, – rašoma pranešime.

58 metų vyrą „išgelbėjo UNHCR apsaugos darbuotojai, o vėliau Libano civilinės gynybos tarnyba jį nugabeno į ligoninę, kad jam butų suteikta tinkama medicininė pagalba“, priduriama jame.

Pabėgėlių reikalų agentūra nenurodė, kodėl vyras padegė save, tačiau libaniečių vidaus saugumo pajėgų (VSP) atstovas sakė AFP, kad nukentėjusysis taip pasielgė todėl, kad neturi lėšų sergančios dukros gydymui.

VSP atstovas pažymėjo, kad netoliese esančioje Rafico Hariri ligoninėje gydomas vyras yra stabilios būklės.

Oficialiais duomenimis, Libane gyvena 1,5 mln. sirų, iš kurių beveik milijonas yra oficialiai registruoti JT kaip pabėgėliai. Sirijoje jau beveik dešimtmetį tęsiasi pilietinis karas.

Ir taip varganos pabėgėlių gyvenimo sąlygos per pastaruosius metus tik pablogėjo, Libanui išgyvenant savo rimčiausią krizę nuo pilietinio karo pabaigos 10-e dešimtmetyje.

Dėl greito Libano svaro nuvertėjimo pakilo kainos, o įvedus bankų indėlių kontrolę ribojamos ir galimybės išsigryninti santaupas.

Dešimtys tūkstančių žmonių jau buvo praradę darbą iki vasario mėnesio, kuomet koronaviruso protrūkis sudavė paskutinį smūgį daugybei sunkumų patiriančių įmonių.

Be to, rugpjūčio 4 dieną Beiruto uoste nugriaudėjo didžiulis sprogimas, pražudęs daugiau kaip 200 žmonių, įskaitant per 40 sirų, ir dar labiau apsunkinęs Libano ekonomines bėdas.

Ieškodami išeities, daug sirų pastaraisiais mėnesiais leidžiasi į pavojingą kelionę per Viduržemio jūrą.

Tuo metu Libano vyriausybė ir toliau ragina repatrijuoti pabėgėlius, nepaisydama humanitarinių organizacijų ir tarptautinių organizacijų perspėjimų, kad grįžti atgal jiems būtų nesaugu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius